Simicskó István: A Bátrak Ligájával erősödtek a résztvevők

A Bátrak Ligája versenyen a résztvevők fizikuma és a csapattagok összetartozásának érzése is erősödött – mondta a rendező Honvédelmi Sportszövetség elnöke csütörtökön Dombóváron.

SimicskóSimicskó István – aki a KDNP frakcióvezetője – az eseménysorozat 43., dombóvári versenyének díjátadóján hozzátette: a versengést 2018-ban indították el azért, mert a fiataloknak ma is szükségük van azokra a képességekre, amelyekkel megismerik önmagukat, legyőzik gyengeségeiket.

A Honvédelmi Sportszövetség alapvető rendeltetése, hogy tehetséges fiataljainkat fizikai aktivitással, egyfajta honvédelmi előképzéssel, értelmes versenyekkel képezzük és erősítsük az életre

– fogalmazott.

Utalt arra, hogy a verseny szervezésében kadétok is segédkeztek. Felidézte, 2017-ben három középiskola jelentkezett arra, hogy részt vesz a kadétképzésben, ma csaknem 150 iskolával van szerződése a honvédségnek, és közel tízezer középiskolás diák vett részt a képzésben. A honvédség húszezer fős, tényleges állományának felét kitehetnék a kadétok – jegyezte meg.

Azt mondta, a hadsereg „erősödő pályán van”, fejlődik technikában és eszközparkban. A kadétképzés sikeres, a legfontosabb utánpótlásbázisa a honvédségnek - hangoztatta.

Simicskó István arról is beszélt, hogy sok fiatal - és felnőtt - egyre inkább a virtuális világban éli az életét, „az okoseszközök csapdájába is kerülhetünk”.

Kell a fizikai aktivitás, bár a virtuális világ is veszélyes küzdőtér

– fűzte hozzá.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a köszöntőjében a többi között kiemelte: az oktatásban fontos a sport, a mozgás, ezért is van mindennapos testnevelés, ezért próbálják megteremteni az edzéslehetőségeket szinte minden sportágban. A Bátrak Ligája mindenhol népszerű, élményszerű verseny – mondta.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!