Simicskó István: Brüsszel visszaél a hatalmával

– Az EU döntése egy meghívólevél azok számára, akik azt fontolgatják, hogy meginduljanak Európa felé – mondta a Magyar Nemzetnek a KDNP frakcióvezetője arról, hogy Brüsszel elfogadta a migránskvótát. Simicskó István kiemelte, hogy a magyarok korábban népszavazáson utasították el a migránskvóta ötletét, továbbá szót ejtett arról is, hogy a döntés rendkívül nagy biztonsági kockázatot jelent, amitől óva intenek.

– Elképesztő, ami Brüsszelben történik. Ez a döntés rendkívül nagy hibákat tartalmaz, amik súlyos következményekkel fognak járni – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Simicskó István azzal kapcsolatban, hogy az Európai Unió kötelezővé tenné a migránsok szétosztását a tagállamok között, aki pedig nem fogadja be a migránsokat, azt Brüsszel megbünteti. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője kiemelte, hogy nem az egyhangú döntést igénylő Európai Tanács ülésén szavaztak, hanem a belügyminiszterek tanácsának az ülésén, ahol egyszerű többséggel is el tudták fogadni a javaslatot.

A kormánypárti politikus emlékeztetett, hogy az Európai Parlamentben a migránsok kötelező szétosztásáról szóló javaslatot a magyar baloldali képviselők – Ara-Kovács Attila, Cseh Katalin, Dobrev Klára, Donáth Anna, Gyöngyösi Márton, Molnár Csaba, Rónai Sándor és Ujhelyi István – is támogatták. 

Kiemelte, hogy néhány évvel ezelőtt Dobrev Klára azt nyilatkozta, hogy a migráció olyan mint az UFO-k, vagyis nem létezik, továbbá tagadta, hogy lennének bevándorláspárti tervek, míg Kunhalmi Ágnes, az MSZP politikusa egyenesen úgy fogalmazott, hogy a migráció álprobléma, amit csak a kormánypártok találtak ki.

Simicskó István megjegyezte, hogy

az Európai Unió már régen nem az, mint aminek az alapító atyák megálmodták. Mint mondta, az orosz–ukrán háború árnyékában a józan ész azt diktálná, hogy béketerveket készítsenek Brüsszelben, ám ehelyett kötelező migránskvótát fogadnak el.

 

– Az EU döntése egy meghívólevél azok számára, akik azt fontolgatják, hogy meginduljanak, továbbá bátorítja az embercsempészeket, hogy migránsokat hozzanak Európába – hívta fel a figyelmet. A frakcióvezető leszögezte, hogy a döntés nem normális Európa jövője szempontjából, mivel egyrészt Brüsszel visszaél a hatalmával, másrészt rendkívül nagy biztonsági kockázatot jelent, hogy bevándorlóországot csinálnak az EU összes tagállamából. Felhívta a figyelmet, hogy Lengyelország sem szavazta meg a kötelező migránskvótát, több ország pedig tartózkodott a döntéshozatal során. – Meg fogjuk vizsgálni, hogy milyen jogi és politikai lépéseket tudunk tenni – ismertette Simicskó István, majd jelezte, hogy az Alaptörvényben fontos módosításokat hajtottak végre évekkel ezelőtt az ilyen típusú betelepítésekkel szemben.

A magyarok feje felett hoznak döntést, miközben egy népszavazáson 3,4 millióan mondták azt, hogy nem kérnek a migránsokból és a kötelező kvótákból

 

– szögezte le a frakcióvezető. 

Szót ejtett arról is, hogy a brüsszeli döntés újabb lökést ad az európai keresztény civilizációnak az önfeladás felé vezető lejtőn. Mint mondta, Brüsszel nem próbálja megmenteni a keresztény értékeket, ezért ébresztőt kellene fújni az EU valamennyi tagországában, hogy a helytelen migrációs politika érjen véget, és ott segítsünk, ahol a baj keletkezik, ne pedig a problémát hozzuk Európába. – Nem egy olyan világot képzelünk el, amely különböző vallási talapzaton létrehozott civilizációknak egy mesterséges összekeverése, hiszen ez nagyon komoly biztonsági problémákat hordoz magában. Mi ettől óvjuk Európát és Magyarországot – rögzítette Simicskó István.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!