Simicskó István: A brüsszeli szankciós politika teljes kudarcot vallott

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt hátfőn a parlamentben napirend előtt, hogy az ukrajnai háború nyolcadik hónapja tart már, az uniós szankciós politikának köszönhetően az energiaárak az egekben járnak, és emiatt Európában mindenhol megemelkedtek a rezsiárak. A brüsszeli szankciós politika teljes kudarcot vallott, azokkal az EU a saját nemzeteit teszi tönkre – mondta.

Fontosnak nevezte, hogy a kormány megkérdezi a magyarok véleményét a szankciós politikáról.

Hozzátette: a kormány kiterjeszti a kamatstopot, meghosszabbítja a Széchenyi Hitelkártya programját, gyármentő programot hirdet. Ezzel szemben a baloldal szankciópárti, a DK-s vezetésű és Momentumos többségű újbudai önkormányzat pedig drasztikus áremeléseket vezetett be a bölcsődei ellátásban, a szociális intézményeknél, az idősgondozásban és a gyermekétkeztetésben is.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára válaszában felidézte a kormány kezdetektől képviselt álláspontját, hogy Oroszország agresszor, aki nemzetközi jogot sért, semmibe veszi egy független ország szuverenitását, és ezt Magyarország elítéli. Hangsúlyozta: Magyarország alapvető célja a béke és a területén élők biztonságának védelme.

Arra is kitért: az elhibázott brüsszeli szankciós politika csak növeli a háború okozta bajt, a nemzeti konzultációt pedig lehetőségnek nevezte arra, hogy minden magyar hallassa a hangját. Furcsállotta azonban, hogy a magát demokratikusnak mondó baloldal ott támadja, ahol éri a nemzeti konzultáció intézményét.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!