Simicskó István: Gazdasági semlegességet kell kialakítani

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője hétfőn napirend előtt a parlamentben felidézte, az EU vezetése az utóbbi években számos rossz döntésért hibáztatható, a magyar kormány ezzel szemben helyes és határozott döntéseket hozott a magyar emberek védelme érdekében.

Simicskó

Ismét blokkosodik a világ, ám Magyarországnak nem érdeke sem egy újabb vasfüggöny leereszkedése, sem a kereskedelmi lehetőségek szűkülése – figyelmeztetett, gazdasági semlegességet szorgalmazva.

Simicskó István elmondta:

szükség van egy új gazdasági fordulatra, a KDNP ezért támogatja a témában kezdeményezett nemzeti konzultációt, és mindenkit annak kitöltésére kér."

 

Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kiemelte, a nemzeti konzultáció olyan demokratikus intézmény, amely az ország szempontjából fontos ügyekben kikérve az állampolgárok véleményét erős legitimációt ad a kormánynak Brüsszelben.

Szavai szerint az európai vezetők többsége alkalmatlan az EU irányítására, mégis az a céljuk, hogy a 14 éve minden választást megnyerő magyar kormány leváltásán dolgozzanak. Támadják a nemzeti konzultáció intézményét is, pedig az a részvételi demokrácia vívmánya, igazi politikai innováció – közölte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!