Simicskó István: Halálra ítélt ebek Budapesten

A Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke, a párt parlamenti frakcióvezetője véleménycikkét közölte a Magyar Hírlap csütörtöki száma. Az alábbiakban ez olvasható.

Simicskó István

Dr. Simicskó István:

Halálra ítélt ebek Budapesten

Az Árpád-kori Európában, éppen az első keresztes hadjárat idején született némethonban egy leány, aki hosszú élete során többek között gyógyítással, különböző nyelvekkel és a zene művelésével is foglalkozott

Titokzatos élményei miatt látnoki képességeket is tulajdonítottak neki. Halála után megbecsültsége töretlen maradt, tisztelői mindmáig szentként tekintenek rá, és szinte napra pontosan nyolc évvel ezelőtt, 2012. október 7-én XVI. Benedek pápa a doctores Ecclesiae, azaz az egyházdoktor megtisztelő címmel ruházta fel.

Bingeni Hildegárd volt ő, aki felismerte, hogy az ember egészségéhez nem csupán a testet kell ápolni, de a lelket is. Előbbit gyógynövényei segítségével igyekezett gondozni, utóbbit pedig zeneszóval és színházzal, sőt mi több, neki tulajdonítják azt a mondást is, hogy:

Adj egy kutyát egy embernek, és meggyógyul a lelke!

A társállatok szeretete ma már vitathatatlanul hozzájárul az emberek jóllétéhez. Egy kutya vagy egy macska odaadó társ és hűséges barát tud lenni, de terápiás céllal bizonyos lelki eredetű betegségekből való gyógyulásban is támogathatják az őket befogadó „pácienseket”.

A 21. század gyorsan változó, elidegenedett világában emberségünk egyik fokmérője lehet, hogy hogyan tekintünk a történelem során mellénk szegődött, mára tőlünk függő, nekünk kiszolgáltatott állatokra. Antoine de Saint-Exupéry az örök érvényű életigaz­ságot a kis herceg sorsán keresztül mutatta be nekünk: egyszer s mindenkorra felelősek lettünk azért, amit megszelídítettünk. De felelősségünk van azokért az állatokért is, amelyek gazdáinak nem mondhatjuk magunkat. A jó emberek nem tesznek különbséget élet és élet között, igyekeznek önzetlen szervezeteknek nyújtott adományokkal, önkéntes munkával vagy akár egy-egy sebtében átnyújtott falattal boldog perceket okozni számukra. A rossz emberek viszont a kiszolgáltatottságot kihasználják, és érthetetlen, értelmetlen cselekmé­nyeket követnek el, amelyekre talán csak a büntetőjog szigora képes indulatoktól mentes, civilizált választ adni.

Az állatok védelméről szóló hangzatos ígéreteket is semmibe véve a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat felügyelete alá került ebek élete most végveszélybe került.

Úgy hírlik, hogy az Illatos úti ebrendé­szeti telepen a helyhiányra hivatkozással a tizenöt napnál régebben ott tartózkodó kutyákat el fogják pusztítani. Teljesen nyilvánvaló, hogy ennyi idő sem a betegen befogadott állatok rehabilitálására, sem pedig a gazdakeresésre alkalmas kutyák örökbe adására nem elegendő. Hiába van már a főpolgármesternek megannyi helyettese, tanácsadója, sőt állatvédelmi megbízottja is, az emberiességet nem lehet megvásárolni, hisz a jelek szerint nem okoz gondot a fővárosi intézményben lakó ebek halálra ítélése. Ez a gyakorlat Tarlós István városvezetése jóvoltából megszűnt, de a Gyurcsány Ferenc által távirányított jelenlegi fővárosi kurzus most sajnos ismét terítékre rakta.

Ha Bingeni Hildegárd mintegy kilencszáz éves bölcsességéből, a kutyusok lelki gyógyító erejéből indulunk ki, a balliberális fővárosi vezetés önmagában embertelen, állat és életellenes intézkedése nem csupán a kutyák ellen irányul, akiknek az életét oltják ki, de közvetetten rengeteg ember lelkileg egészségesebbé válása elől is elszívja a levegőt, hiszen nem ad reális lehetőséget azokra a találkozásokra, amelyek során mind az ember, mind az állat sorsa együtt új irányt vehetne. Nem újabb pozíciókra, főpolgármesteri sintér felelősre van szükség kutyák halálba küldése árán megspórolt pénzből, hanem jó cselekedetekre!

Üzenem Karácsony Gergely főpolgármesternek: jót cselekedni felszabadító érzés. Próbálja ki!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!