Simicskó István a helyiekkel összefogva elérte, hogy a Hamzsabégi út megőrizhesse zöldövezeti jellegét

Zöldítés a kormányzat és Újbuda országgyűlési képviselőjének támogatásával.

Az Országgyűlés április végén fogadta el azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi, hogy többek között a főváros XI. kerületében található Hamzsabégi út is megőrizhesse zöldövezeti jellegét, amit Simicskó István, a körzet ország­gyűlési képviselője a helyiekkel történt összefogás eredményének tart.

„Országos szempontból nézve talán sokakban merül fel a kérdés, miért ennyire kardinális egyetlen nyomvonal fejlesztésének kérdése – mondta a Magyar Hírlapnak a KDNP parlamenti frakcióvezetője, hozzátéve: – Újbuda a főváros egyik legkedveltebb kerülete, amely egyrészt kaput nyit a Budapestre érkezőknek, ugyanakkor belvárosi fekvésű, határai egészen a Dunáig terjednek. Kettős arculata mellett mégis családbarát, tele zöldterületekkel. Az emberek szeretnek itt élni.

A Hamzsabégi út központi, forgalmas elhelyezkedése ellenére a környéken élők egyik kedvenc fás sétánya lett, amelyet szeretnének megóvni.

A korszerű fejlesztési igényeket ezért úgy kell megterveznünk, hogy azok a helyiek kívánalmaival összeegyeztethetők legyenek, hiszen az ő otthonukról van szó. Meg kell őriznünk az egyensúlyt a központi, a forgalmi kapu és a zöldövezeti jelleg között.”

Dr. Simicskó István, a KDNP parlamenti frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője

Érdeklődésünkre elmondta, a Hamzsabégi út korábban tervezett főútvonallá fejlesztése alapjaiban változtatta volna meg a térség jellegét, ezért példaértékűnek tartja a helyiek kezdeményezésére megvalósult összefogást a fejlesztési tervek módosítására és a zöldterületi övezetbe történő átsorolásra. „Megkeresésük nyomán többször egyeztettem Gulyás Gergely miniszter úrral – folytatta Simicskó István. – A kormányzat nyitott volt a párbeszédre, és meghallgatta az újbudaiak kéréseit. Indítványomra végül minap a szükséges módosításokkal együtt fogadtuk el a törvényjavaslatot, így megnyílt az út a terület átsorolására.”

A kereszténydemokrata politikus megjegyezte: eközben a baloldal már megint csak félretájékoztat, és másokra mutogat; s feltehetően politikai megfontolásokból nem támogatták a javaslatot az MSZP és a DK képviselői az Országgyűlésben.

Szomorú látni, hogy Újbuda jelenlegi városvezetőjének, a DK-s László Imrének is fontosabb volt a helyiek érdekénél a pártja álláspontja. Úgy látom, a jól »bevált« baloldali kettős beszédet alkalmazzák ebben a fontos kérdésben is”

– fűzte hozzá.

Kifejtette, a baloldaliak kampányígéreteikkel szemben nem csak a Hamzsabégi utat érintő kérdésekben hagyják figyelmen kívül a környezetvédelmi szempontok fontosságát.

„Fogadóórámon számos újbudai keres meg azzal, hogy tarthatatlanul elhanyagolttá váltak a zöldterületek” – fogalmazott Simicskó István, rámutatva: „A szemetesek kiürítése nincs megfelelően biztosítva, a szükséges karbantartások is rendre elmaradnak. Szomorú látni, hogy a térség adottságait mennyire elherdálják. Hozzátette: – Sajnos a napvilágot látott ingatlaneladások kapcsán, a kerület vagyonának kiárusítása mellett több terület esetében is felmerült a helyiek jogos aggodalma, hogy

az értékesítések nyomán elinduló ingatlanberuházások tovább ronthatják a zöldterületek arányát,

és jelentősen csökkenthetik a környékben élők életminőségét.”

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!