Simicskó István: „Hisszük, hogy a kereszténységnek nemzetmegtartó ereje van”

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője mindent megtesz, hogy a városrész fejlődjön, dacára a jelenlegi járványhelyzetnek. A KDNP parlamenti frakcióvezetőjével a Magyar Nemzet szombati száma közöl interjút.

Újbuda DK-s vezetése a politikai haszonszerzésre koncentrál, ahelyett, hogy a kerület érdekeit nézve segítenék az emberek életének jobbítását – jelentette ki lapunknak Simicskó István, a városrész fideszes országgyűlési képviselője. Hangsúlyozta: míg László Imre polgármester és köre azt hangoztatja, hogy a kormány nem segíti a baloldali vezetésű önkormányzatokat, egymást követik az átadások, s a napokban kezdődött az évszázad eddigi legnagyobb fővárosi egészségügyi beruházásának részeként a Dél-budai Centrumkórház építése is.

Simicskó István

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője, a KDNP frakcióvezetője az épülő Gazdagréti Tanuszoda bejárásán. A több mint 1300 négyzetméteres, két tanmedencés létesítmény régi álma a gazdagrétieknek, mely hamarosan megvalósul

– A többi ellenzéki városvezetéshez hasonlóan a DK-s László Imre vezette újbudai önkormányzat is következetesen arról beszél, hogy megálltak a fejlesztések a kerületben. Mi a valóság, hogyan haladnak a kerületi beruházások?

– 2010 óta számos fejlesztés, beruházás valósult meg a kerületben. Ilyen volt például a Móricz Zsigmond körtéren a Gomba felújítása, a Bikás park teljes megújulása, futókörök, szabadtéri fitneszparkok kialakítása, az 1-es villamos meghosszabbítása a Kelenföldi pályaudvarig, hogy csak néhányat említsek.

Simicskó István– Mostanában mégis elég sok olyan hír látott napvilágot, hogy leálltak a fejlesztések Újbudán.

– Sajnos országosan is megfigyelhető az a kommunikációs politika, miszerint a magyar kormány nem segíti a baloldali vezetésű önkormányzatokat. Ez egyszerűen nem igaz, sőt. Aki ilyet állít, az nincs tisztában a tényekkel, nem is nagyon jár Újbudán, hiszen látni lehet, mennyi helyen újul meg és épül a városrész. Sajnos a baloldali városvezetők rendre a politikai haszonszerzésre koncentrálnak, ahelyett, hogy a kerület érdekeit nézve segítenék az emberek életének jobbítását. Úgy gondolom, az álhírek, a félretájékoztatások nem méltók egyetlen városatyához sem. Az ilyen és ehhez hasonló viselkedésekkel visszaélnek az állampolgárok megelőlegezett bizalmával, miközben fordíthatnák ezt az időt, anyagi és emberi erőforrást a kerület hasznára is. Örülök, hogy az elmúlt időszakban is több milliárdos beruházásokat sikerült Újbuda fejlődéséért kijárnom. Nagyon fontos, hogy a munkálatok a mostani rendkívüli helyzetben sem álltak le, a pandémia időszakában – természetesen a megfelelő óvintézkedéseket betartva – is egymást követik az átadások.

A teljes beszélgetést ide kattintva olvashatja el.

Simicskó István a Magyar Nemzetben

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!