Simicskó István: A honvédelem finanszírozásának növekedése garantálja a magyar emberek biztonságát

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a 2024-es költségvetési törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés szerdai ülésén elmondta, a szomszédos országban dúló háborúra reagálni kell a költségvetésnek is, ezért jelentősen nő a honvédelem finanszírozása. A Honvédelmi Minisztérium kétezer milliárd forintos költségvetése kellő garanciát nyújt a magyar emberek biztonságénak megőrzésére.

Fontosnak nevezte az orosz-ukrán háború tapasztalatainak összegyűjtését, kiemelve a harci drónok szerepének növekedését, felvetve a hazai fejlesztés, illetve a beszerzések szükségességét.

Simicskó István kitért a társadalmi kapcsolatok erősítésének fontosságára, megemlítve a 2017-ben indított  Honvéd Kadét programot, melynek keretében ma már több mint 130 iskolával van szerződése a Magyar Honvédségnek, ami erősítheti a honvédség toborzó munkáját.

Szólt továbbá a több mint ötszáz tagszervezettel rendelkező Honvédelmi Sportszövetségről, amely honvédelmi táborokat, lövészversenyeket, akadályversenyeket szervez és amely szintén segíti a honvédség toborzó munkáját.

Kiemelte a katonai nemzetbiztonsági szolgálatot, amelyre meglátása szerit elegendő forrás, 54,6 milliárd forint jut a jövő évi költségvetésben.

Fontosnak nevezte továbbá, hogy 66,5 millió forinttal nő a katonák lelki gondozását végző tábori lelkészi szolgálat támogatása.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!