Simicskó István: A KDNP támogatja a törvénycsomagot

Németh Szilárd, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára expozéjában először beszámolt a koronavírus-járványról, közölve: egy olyan veszély csapott le a világra, amelyre nem gondolt senki, ám minden nehézség ellenére az elmúlt hetekben a magyarok rendkívüli összefogásról tettek tanúbizonyságot.

Simicskó István (KDNP), a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos
    
A honvédség teljes képességével szolgál most is - hangsúlyozta. Példaként említette, hogy védik a határt, ellenőrzik a kijárási korlátozás betartását, őrzik a védőeszközöket tároló központi raktárakat, kórházparancsnokokat adnak, kiemelt cégeknél koordinálják a veszélyhelyzeti működést, és idősotthonokat fertőtlenítenek.
   
 A tárgyalt törvényjavaslatra rátérve közölte: az előterjesztés több jogszabály módosítására irányul, ezek egy része technikai jellegű, az elsődleges cél pedig a bürokráciacsökkentés, az egyszerűsítés, elősegítve ezzel a honvédség fejlesztését, hogy mind békeidőben, mind különleges jogrendben a lehető legmagasabb szinten tudja teljesíteni a feladatait.
    
A módosítandó kilenc jogszabály közül Németh Szilárd kiemelte a honvédek jogállásáról szóló törvényt, amelynek változtatásának célja a katonaállomány megtartása érdekében a szolgálati viszony létesítésének rugalmasabbá tétele, az előmeneteli szabályok pontosítása.
    
A honvédelmi alkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosítása lehetőséget teremt a fegyelmi, felelősségi szabályok megalkotására - mondta.
    
Az államtitkár kiemelte azt a változtatást is, amely az árvák kiegészítő támogatását bevezeti az elhunyt honvédelmi alkalmazotti állományra.
    
Végül jelezte, hogy az előterjesztés tartalmazza a Magyarország és az Egyesült Államok közötti védelmi együttműködési megállapodásból fakadó adómentességi kérdések jogszabályi rendezését is.

A KDNP támogatja a törvénycsomagot
    
Simicskó István, a KDNP vezérszónoka jelezte: támogatják a javaslatot, az a jogharmonizációt szolgálja, vannak benne technikai és tartalmi elemek egyaránt. Kiemelte az alapvető értékeket, szempontokat, és célokat a kormány honvédelmi politikájában. Értékelése szerint a módosítás szolgálja a magyar honvédség ügyét, Magyarország biztonságának erősítését.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!