Simicskó István: A magyarok nem kérnek a kötelező migránskvótából

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt kedden a parlamentben napirend előtt, hogy teljesen átalakul a világrend, háború van a szomszédban, felerősödik a migrációs nyomás Európában, felgyorsul a globalizáció. Brüsszel még tovább erőlteti az elhibázott migrációs politikát, pedig el kellene gondolkodni azon, hogy változtasson ezen – vélekedett.

Közölte: a brüsszeli döntéshozók kötelező betelepítési migránskvótát akarnak. Nincs elég baja az EU-nak? – kérdezte és azt mondta: újabb bajt hoznak ezzel a tagállamokra.

Kiemelte: a magyarok már döntöttek, nem kérnek a migránsokból, a kötelező kvótából.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kifejtette: a nyugat-európai országok által oly sokszor hangoztatott társadalmi integrációs erőfeszítések megbuktak, a nagy tömegben, illegálisan, más kultúrából érkező erőszakos tömegeket lehetetlen integrálni, nem akarják ők sem, hogy a többségi társadalom részévé váljanak, és a többségi társadalomnak is súlyos kételyei vannak ezzel kapcsolatban.

Úgy látja, a migráció elmúlt években okozott hatásai miatt Nyugat-Európában a csendes többség sok esetben rettegésben él, miközben eurómilliárdokat pazaroltak el arra, hogy a társadalmi integrációs projektet sikerre vigyék, ami nem sikerült. „Semmilyen tragédia nem elég ahhoz, hogy Brüsszelben észhez térjenek”, hogy a brüsszeli migrációs politikát megváltoztassák – mondta.

A tárcavezető kiemelte: az európai embereknek világos elvárása Brüsszellel szemben, hogy „a jól fizetett európai bürokraták” védjék meg őket, védjék meg a határokat, állítsák meg a migrációt és ne támogassák, hanem verjék szét az embercsempészek üzleti modelljeit. Ehhez képest újra „a migrációs kvóta áterőltetésén töri a fejét az európai bürokrácia” – fogalmazott.

Kijelentette, aki illegálisan, erőszakkal jön át a szerb-magyar határon, az határsértő és semmi keresnivalója Magyarországon. Mi nem leszünk bevándorlóország, nem fogjuk beengedni az illegális bevándorlókat” – hangoztatta Szijjártó Péter.

Azt mondta: aki a migrációt pártolja, az Európa végét akarja, „mi viszont nem akarjuk Európa végét”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!