Simicskó István: Magyarország jövőjét a gyermekes családok adják

Simicskó István az Országgyűlés napirendelőtt előtti felszólalásában arról beszélt, hogy a kormány a családvédelmi akcióterv elindításával újabb támogatásokkal segíti a fiatalok életkezdését, a családok gyermekvállalását és a gyermeknevelést, mert Magyarország jövőjét a gyermekes családok adják.

Simicskó István (KDNP) országgyűlési képviselő, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos (Fotó: Országgyűlés Hivatala)

A képviselő részletesen beszámolt az akcióterv 7 pontjáról, és örömtelinek nevezte, hogy a kormány nem lezárt folyamatként kezeli a családtámogatási rendszert, hanem a bővíti a támogatásokat, és igazodik a sokféle családi élethelyzethez. Kiemelte: nem csak a családokat, hanem a családokat segítőket is támogatja a kormány, így a növekszik a védőnők bére.
    
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a családtámogatási rendszerről szólva azt hangsúlyozta: fontos, hogy hosszú távon kiszámítható és biztonságos legyen a jövő a családok számára. Hozzátette: 2010 óta a kormány minden döntéssel szeretné megerősíteni a családtámogatást, miután egy szétvert rendszert örökölt meg.

Kilenc év építkezés után ennek lassan látszódnak az eredményei a demográfiai mutatókban, hiszen 20 éve nem volt olyan magas a gyermekvállalási kedv, mint tavaly, másfélszeresére nőtt a házasságkötések száma, míg a csecsemőhaladóság és a terhességmegszakítások száma soha nem volt olyan alacsony, mint 2018-ban - mondta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!