Simicskó István: Nagy érdeklődés övezte szombaton a kormányablak busz szolgáltatásait

Július első hétvégéjén a Kopaszi-gát ad otthont a kormányablak busz mobil ügyfélszolgálatnak. A programmal a járvány okozta veszélyhelyzet miatt elmaradt ügyintézések pótlását segítik, és ezen a hétvégén az érdeklődőket 8 és 16 óra között várják a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyekkel. A kiállított igazolványokat – a lakcímkártya és az ideiglenes személyi igazolvány kivételével – postai úton kézbesítik.

Simicskó István, a KDNP frissen megválasztott frakcióvezetője a kormányablak busz „bemutatkozóján" (Budapest, 2020.07.04. KDNP fotó)

– A kormány sikeres védekezésének köszönhetően a kormányablakokban is visszaállhatott az ügyfélfogadás rendje, azonban a hónapok alatt jelentősen megnövekedett az intézendő ügyek száma.

Simicskó IstvánSimicskó István és a kormányablak busz (Budapest, 2020.07.04. KDNP fotó)

Ezért kiemelt segítséget jelent az embereknek a hétvégi ügyintézés lehetőségének biztosítása. A busz a közösség által is használt találkozási pontokra, forgalmas helyekre vonul, ahol nagyon sok ember megfordul és helyben intézheti az ügyeit – jelentette ki a Magyar Nemzetnek a helyszínen Simicskó István, Újbuda KDNP-s országgyűlési képviselője.

Simicskó IstvánSimicskó István beszélget a buszon szolgálatot teljesítő kormányalkalmazottal (Budapest, 2020.07.04. KDNP fotó)

Szavai szerint nagy érdeklődés övezte szombaton a kormányablak busz szolgáltatásait. Láthatjuk – folytatta –, hogy az emberek örömmel fogadják ezt a lehetőséget, már a további helyszínek kapcsán (például Gazdagrét, Bikás park) is tettünk javaslatot. Azt szeretnénk, hogy az újbudai emberek közül is minél többen hozzáférhessenek az ügyintézésnek ehhez a különleges, gyors formájához – fogalmazott a Simicskó István.