Simicskó István: Országos vetélkedősorozat felsős diákoknak a hazafias értékekről

Háromfordulós országos vetélkedősorozat indul felső tagozatos diákoknak azzal a céllal, hogy megismerjék a magyarság történetének pozitív példáit, a magyarság hagyományait, ezáltal pedig erősödjön a hazaszeretetük - jelentette be a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten.

Simicskó István (KDNP), hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos bejelenti a Szemere Miklósról elnevezett program részeként szervezett háromfordulós országos vetélkedősorozat indulását Szemere Miklós egykori lövőházának helyén (Budapest, 2020.02.19. KDNP fotó: Váli Miklós)

Simicskó István elmondta: a vetélkedősorozatot a hazafias és honvédelmi nevelés intézkedéseit összefoglaló, Szemere Miklósról elnevezett program részeként szervezik.

Simicskó István
    
Simicskó István (KDNP), hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos bejelenti a Szemere Miklósról elnevezett program részeként szervezett háromfordulós országos vetélkedősorozat indulását Szemere Miklós egykori lövőházának helyén (Budapest, 2020.02.19. KDNP fotó: Váli Miklós)

A sajtótájékoztatót ezért Szemere Miklós egykori lövőházának helyén, egy kávézóban tartották, a XVIII. kerületben.
    
Simicskó István kiemelte: Szemere Miklós egykori országgyűlési képviselő 1903-ban saját birtokán hozta létre a lövőházat, lövészegyletet, hogy a magyar ifjúság „tanulja megvédeni hazáját".

Dr. Nébald GyörgyDr. Nébald György (j) a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke a Szemere Miklósról elnevezett program részeként szervezett háromfordulós országos vetélkedősorozat indulásának alkalmából szervezett sajtótájékoztatón (Budapest, 2020.02.19. KDNP fotó: Váli Miklós)
    
Hozzátette, Szemere Miklós fizikai, szellemi, tartásbeli felkészültséget adott a fiataloknak, így példája napjainkban is követendő. A politikus fontosnak nevezte a hazaszeretet értésének átadását a gyermekeknek a gyorsan változó világban is.

Simicskó IstvánDunai Mónika országgyűlési képviselő, Kucsák László volt országgyűlési képviselő a Szemere Miklósról elnevezett program részeként szervezett háromfordulós országos vetélkedősorozat indulásának alkalmából szervezett sajtótájékoztatón (Budapest, 2020.02.19. KDNP fotó: Váli Miklós)

Azt mondta, a hazafias nevelés nem arról szól, hogy másokkal szemben határozzuk meg az identitástudatunkat, nemzettudatunkat, kötődésünket a hazához és a magyar nemzethez, hanem egy jó patrióta érzésvilág kialakításáról. Jó hazafi soha nem lehet nacionalista, soviniszta, rasszista - jelentette ki.
    
Simicskó István hozzátette: van mire büszkének lennie a magyarságnak, de ez egészséges büszkeség kell, hogy legyen, nem másokkal szembeni büszkeség.

Simicskó István
    
Dr. Nébald György a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke és Simicskó István (KDNP), hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos a Szemere Miklósról elnevezett program részeként szervezett háromfordulós országos vetélkedősorozat indulásának alkalmából szervezett sajtótájékoztatón (Budapest, 2020.02.19. KDNP fotó: Váli Miklós)

Hozzátette: a program célja, hogy ismerve, tisztelve az ősök munkásságát és értékeit, erre alapozva pedig újabb értékeket létrehozva alkotó, tevékeny törődéssé alakítsák a hazaszeretet érzését.

Simicskó IstvánSzemere Miklós egykori lövőházának helyén álló kávézó (Budapest, 2020.02.19. KDNP fotó: Váli Miklós)
    
A verseny első két fordulóját online rendezik meg, a www.szemereprogram.hu oldalon lehet jelentkezni és kitölteni a 30 kérdéses kérdőívet. A kérdések a többi között a hungarikumokra, a nemzeti értékekre, a Nobel-díjasokra, olimpiai bajnokokra vonatkoznak.
    
Az első forduló kérdéseit február 20-tól március 15-ig lehet kitölteni. Az országos döntőt április 21-én, Szemere Miklós születésének évfordulóján tartják Budapesten, ekkor akadályverseny is várja a legjobb versenyzőket.

Az alábbiakban olvasható a Szemere Miklós Vetélkedőn való részvételre buzdító felhívás:

Simicskó István

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!