Simicskó István: A szuverenitást elveszíteni könnyű, visszaszerezni viszont nagyon nehéz

Meg kell tartani és meg kell becsülni az elérteket, mert a nemzeti szuverenitást elveszíteni könnyű, visszaszerezni viszont nagyon nehéz – jelentette ki a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerdán Mohácson.

Simicskó István a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő fórumot megelőző sajtótájékoztatón jelezte: azért tart tizenharmadik alkalommal is nemzeti konzultációt a kormány, hogy nemzeti sorskérdések eldöntésében megismerje az emberek véleményét.

Látható, milyen módon változik a világ, alakul át Európa etnikai, vallási térképe, demográfiai helyzete, Brüsszel mégsem tekinti veszélyforrásnak, és nem is orvosolja az ezekből eredő problémákat

– mondta.

Hozzátette: ehelyett Magyarország nemzeti szuverenitását kétségbe vonva egyfajta központi hatalomként kezd működni, utasításokat, direktívákat ad, komoly veszélyt jelentve az ország nemzeti függetlenségére és keresztény értékrendjére.

Simicskó

Emiatt is van szükség arra, hogy a magyar emberek hallathassák hangjukat, és egy nemzeti konzultációval üzenhessék meg:

igenis, a magyar emberek ott állnak a kormány mögött, amikor a nemzeti szuverenitás védelméről van szó

– mutatott rá.

Úgy vélekedett, hogy a felgyorsult globalizáció, a migráció, a háború, sok biztonsági kockázat mellett a magyarok kötelessége, hogy a szüleik által rájuk hagyott nemzeti szuverenitást, függetlenséget megőrizzék.

Simicskó

Utalt arra: a magyar történelem többször is megmutatta, hogy a nemzeti függetlenséget, szuverenitást elveszíteni nagyon könnyű, ugyanakkor Magyarország függetlenségének, önrendelkezésének visszaszerzéséhez szabadságharcokat kellett megvívni és emberáldozatokat kellett meghozni.

Mivel a szuverenitást elveszíteni könnyű, visszaszerezni viszont nagyon nehéz, meg kell tartani és meg kell becsülni azt, amit elértünk. Ennek megerősítését szolgálja a nemzeti konzultáció

– hangsúlyozta Simicskó István.

Simicskó

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!