Simicskó István: Ukrajna nincs felkészülve az uniós tagságra

Emlékeztetni kell a brüsszeli döntéshozókat arra, hogy az Európai Unió szuverén államok közössége – mondta egy pénteki háttérbeszélgetésen Szegeden a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője. Simicskó István beszélt a migrációról és az ukrajnai helyzetről is - írja a delmagyar.hu

Simicskó

A szuverenitásvédelmi törvény azért fontos, mert a világ és az Európai Unió is változik. Az Unió Brüsszel irányításával egy központi hatalomként kezdett működni. Nekünk pedig emlékeztetni kell a brüsszeli döntéshozókat arra, hogy az Európai Unió szuverén államok közössége

 – mondta egy pénteki háttérbeszélgetésen Szegeden a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője. 

Simicskó István szerint Magyarország számára fontos kincs a szuverenitás, vagyis a függetlenség, ezért pedig nagyon sokat tettek elődeink.

A kereszténydemokrata politikus beszélt arról is, hogy Magyarország már többször elvesztette függetlenségét, amit csak a rendszerváltozáskor sikerült visszanyerni.

Ezt most semmiképpen nem szeretnénk elveszíteni, mert elveszíteni nagyon könnyű, de visszanyerni annál nehezebb. Ezért

fontos a nemzeti konzultációs ívek kitöltése. Ezzel ugyanis tudjuk támogatni a kormányt mindenféle túlhatalmi törekvésekkel szemben, és fel tudjuk hívni Brüsszel figyelmét, hogy az Unió továbbra is a nemzetállamok szövetsége

 – hangsúlyozta Simicskó István.

Ukrajnával kapcsolatban Simicskó István elmondta, hogy az ukrán nép jogos igénye, hogy egy minőségibb életet élhessen, hiszen egy sokat szenvedett népről van szó. Azonban szerinte a mostani ukrán politikai elit, elsősorban Zelenszkij elnök, azzal próbál sikereket felmutatni – ha már a katonai sikerekről nem beszélhetnek –, hogy egy idő előtti uniós tagságot szeretnének elérni.

Ukrajna nincs felkészülve az uniós tagságra, ahogyan Brüsszel sem arra, hogy az állam csatlakozzon a szövetséghez. Ne feledjük: Ukrajna háborúban áll, jelenleg sem a pontos határa, sem a pontos népessége nem ismert

 – fogalmazott a frakcióvezető.

Simicskó István Szegeden

Hozzátette, hogy az amúgy is nehéz gazdasági helyzetben lévő EU belerokkanna a felvételbe, hiszen az újjáépítésnek rendkívül nagy költségei lennének, gyakorlatilag valamennyi tagállam nettó befizető lenne, így Magyarország is.

A politikus beszélt a migráció veszélyeiről is. Ennek kapcsán elmondta, hogy Magyarországnak sosem volt még ilyen jó kapcsolata Szerbiával, ahonnan a déli határszakaszra érkeznek a migránsok.

A migráció egy közös veszély, minden európai nemzetre veszélyt jelent hiszen az illegális bevándorlók jelentős része iszlám országokból érkezik, ami hatalmas kihívás a keresztény Európának. Ezt minden józanul gondolkodó ember látja, kivéve a brüsszeli elitet.

Ráadásul továbbra is az a mondás, hogy nem megállítani kell a migrációt, oda kell vinni a segítséget, ahol a baj van, hanem továbbra is a befogadást szorgalmazzák az Unióban

 – jelentette ki Simicskó István.

Simicskó István Szegeden

A KDNP parlamenti frakcióvezetője a háttérbeszélgetés után egy fórumon vett részt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!