Soltész: hazugak és koncepciózusak a Sargentini-jelentés egyházakra vonatkozó állításai

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára beszédet mondott a Vallásszabadság és fejlesztési együttműködés a menekültkérdés megoldása érdekében című konferencián a budapesti Aranytíz Kultúrházban 2018. szeptember 17-én.

Az államtitkár kiemelte, hogy hazugak, képtelenek és koncepciózusak a Sargentini-jelentésnek a magyarországi egyházak helyzetére vonatkozó állításai.

Soltész MiklósSoltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Soltész Miklós hangsúlyozta: az egyházaknak más európai országokhoz képest hatalmas lehetőségei vannak Magyarországon. Az Európai Unióban nincs még egy olyan ország, ahol 32 egyháznak azonos jogai vannak, köztük olyanoknak is, amelyeknek mindössze néhány száz követője van.

Vallásszabadság konferenciaFrank Spengler, a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi irodájának vezetője (elöl, jobbról a második), mellette Markus Grübel, a német Bundestag tagja, a német szövetségi kormány vallásügyi biztosa (jobbra) a Vallásszabadság és fejlesztési együttműködés a menekültkérdés megoldása érdekében című konferencián (KDNP Fotó: Váli Miklós)  

Az államtitkár szerint azok, kik vádolják Magyarországot, nem vették észre, hogy az egyházügyi törvény kifogásolt pontjainak többségét már megváltoztatta a kormány. Bizonyos pontokat pedig azért nem módosíthattak, mert az előző ciklus végén már nem volt kétharmada a kormánynak, az ellenzéki pártok - köztük a Jobbik - pedig hiába ígérték meg a kormánypártoknak támogatásukat, a végszavazásnál nemmel szavaztak a törvénymódosításra.

A tanácskozást a Miniszterelnökség, a Konrad Adenauer Alapítvány és az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) frakciója szervezte.

Konferencia a vallásszabadságrólMarkus Grübel, a német Bundestag tagja, a német szövetségi kormány vallásügyi biztosa (balra), Azbej Tristan üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár és Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő a Vallásszabadság és fejlesztési együttműködés a menekültkérdés megoldása érdekében című konferencián a budapesti Aranytíz Kultúrházban 2018. szeptember 17-én. (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!