Soltész Miklós: Az azonnal segítség lelki erőt ad

Hatvan sokgyermekes szabadkai családnak vitt tartós élelmiszerekből és édességből álló karácsonyi ajándékcsomagot hétfőn a Katolikus Karitász.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Karitatív Tanács elnöke és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója (b2) ajándékokat ad át Szabadkán, a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület székházában tartott ünnepségen 2019. december 16-án. (MTI fotó: Molnár Edvárd)

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta: a csomagok olyan alapvető élelmiszereket tartalmaznak, amelyekre a mindennapokban szükség lehet. „Ezzel próbáljuk a családok kiadásait csökkenteni az ünnepek előtt" - húzta alá. Mint mondta: olyan magyar emberek támogatásából tudnak segíteni, akik szívesen áldoznak arra, hogy a határon túli magyarok élete jobb legyen.
    
A csomagosztáson Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte, hogy a határon túliak segítése „évről évre visszatérő nagyon szép munka és feladat", és a karitatív szervezetekkel a Kárpát-medence sok-sok családjához eljutnak.

Soltész MiklósÉcsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója (b) ajándékokat ad át Szabadkán, a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület székházában tartott ünnepségen 2019. december 16-án. (MTI fotó: Molnár Edvárd)

„Tudjuk, hogy ez csepp a tengerben, nem oldja meg a mindennapi problémákat, de üzenet, hogy az anyaországban lévő karitatív szervezetek, a kormány és az ott élő emberek odafigyelnek a rászorulókra és próbálnak nekik segíteni" - magyarázta.
    
Az államtitkár kiemelte, hogy karácsonykor egy kicsi ajándék átnyújtásával tudnak segíteni, a vajdasági gazdaságfejlesztési programon keresztül pedig hosszú távon segíteni a magyar családokat a részt vevő vállalkozásokon keresztül. Az azonnal segítség lelki erőt ad, míg a gazdaságfejlesztés a szülőföldön való boldogulást segíti elő - tette hozzá.