Soltész Miklós: Az utóbbi tíz évben megötszöröződött a magyarországi nemzetiségek támogatása

Megötszöröződött a magyarországi nemzetiségek támogatása 2010 és 2020 között - jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Pécsen.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (k) beszél a Magyarországon élő horvát nemzetiséget érintő támogatásokról és a 2020. évi fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatón a pécsi Horvát Házban 2020. január 16-án. Balról Szolga József, a magyar Országgyűlés horvát nemzetiségi szószólója, jobbról Gugán János, az Országos Horvát Önkormányzat elnöke. (MTI fotó: Sóki Tamás)

Soltész Miklós a Magyarországon élő horvát nemzetiséget érintő támogatásokról és az idei fejlesztésekről szóló sajtótájékoztatón azt mondta, ilyen léptékű növekedés korábban sem Magyarországon, sem a Kárpát-medencében nem történt. Ennek eredménye, hogy mind a nemzetiségi önkormányzatok, mind az általuk fenntartott oktatási és kulturális intézmények komoly lehetőségekhez jutottak.

Soltész MiklósSoltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (k), Szolga József, a magyar Országgyűlés horvát nemzetiségi szószólója (b) és Gugán János, az Országos Horvát Önkormányzat elnöke a Magyarországon élő horvát nemzetiséget érintő támogatásokról és a 2020. évi fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatón a pécsi Horvát Házban 2020. január 16-án. (MTI fotó: Sóki Tamás)
    
Az államtitkár hangsúlyozta: a magyar kormány számára a nemzetiségi önkormányzatok és intézmények mellett szintén kiemelten fontos a kisebb nemzetiségi civil szervezetek és a nemzetiségek által gyakorolt hit, így az egyház támogatása, hiszen „ők őrzik meg a kultúrát, a közösséget, a hagyományokat, ők tartják egyben a nemzetiségeket".