Soltész Miklós: A határon túli magyarok védekezését is segíti egy új adomány

Huszonhat raklap tisztító- és fertőtlenítőszert ajánlott fel a járvány elleni védekezéshez az Unilever Magyarország, amelyből a határon túli magyarokat is segíti a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) – mondta hétfőn az NHKT elnöke, Soltész Miklós.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (balról a harmadik) és Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója (jobbra) az Unilever Magyarország által, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) rendelkezésére felajánlott huszonhat raklapnyi tisztító- és fertőtlenítőszerek kirakodásán a segélyszervezet raktárában Dunavarsányban 2020. december 7-én. Az NHKT döntése alapján az adományok egy része az Erdélyben és a Vajdaságban élő magyarokhoz kerül, másik részét az NHKT karitatív tagszervezetei a saját támogatottjaiknak juttatják el. (Fotó: MTI / Illyés Tibor)

Soltész Miklós – aki egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is – a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet dunavarsányi raktárában tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Unilever Magyarország által felajánlott tisztító- és fertőtlenítőszerek a segélyszervezeteken keresztül eljutnak a határon túli magyarokhoz is.

Hozzátette, hogy a cég kétszeresen is példát mutat: egyrészt adományaival, másrészt azzal, hogy akkor jelentette be nyírbátori gyárának bővítését, amikor úgy nézett ki, leáll a gazdaság.

Kitért arra, hogy a 26 raklapból hetet az Ökomenikus Segélyszervezet és a Katolikus Karitász Erdélybe és a Partiumba juttat el az ottani társszervezeteihez, négyet pedig a Máltai Szeretetszolgálat a Vajdaságba. A fennmaradó adományt hat karitatív szervezet fogja szociális otthonaikba szétosztani.  

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!