Soltész Miklós: Karácsony Gergely nem határolódott el az „antiszemita képviselőjelölttől"

Sem Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, sem Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára nem vesz részt a Fővárosi Közgyűlés megalakulásának 30. évfordulójára rendezendő ünnepségen - derül ki az érintettek főpolgármesterhez címzett pénteki leveléből.

Soltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára

Az MTI-hez is eljuttatott levélben Fónagy János és Soltész Miklós azt írta, megkapta a meghívót a rendezvényre, de azon nem lesznek jelen, mert Karácsony Gergely nem határolódott el a Budapestet korábban Judapestnek nevező „antiszemita országgyűlési képviselőjelölttől, Bíró Lászlótól, illetve az őt támogató antiszemita politikai közösségtől".
    
„Az Ön értékválságát is mutatja, hogy budapesti főpolgármesterként személyesen is kampányolt a vállalhatatlan jelölt mellett" - értékeli a két államtitkár.
    
„Önnek az elsők között kellett volna elhatárolódnia az antiszemita baloldali jelölttől! Semmiképpen sem szabadott volna személyesen is kampányolnia érte!" - írták Karácsony Gergelynek.
    
Hozzátették, hogy a kettős mércét nem tudják elfogadni, ezért nem vesznek részt a főpolgármester által szervezett ünnepségen.