Soltész Miklós: Keresztény gyökereiből táplálkozhat a nemzet

Egy olyan világban, ahol üldözik a kereszténységet és templomokat rombolnak le, élő keresztény gyökereiből táplálkozhat egy nemzet – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Balatonalmádiban, a Szent Imre Plébániatemplom kertjében tartott ünnepségen.

Soltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntőt mond a balatonalmádi katolikus plébániatemplom tetőszerkezetének felújítása alkalmából tartott ünnepségen 2019. szeptember 8-án. (MTI fotó: Bodnár Boglárka)

Soltész Miklós kiemelte: az európai világ egy része elfordult Istentől, ezért nincsenek fix pontok, amelyekbe bele lehetne kapaszkodni. Mint mondta, ebben a környezetben nagyon fontos a keresztény emberek összetartása.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a nagy francia forradalom idején az állam és az egyház szétválasztása volt a cél, ennek égisze alatt templomokat romboltak le, több tízezer papot kivégeztek, elüldöztek, a forradalom pedig mintegy 200-300 ezer áldozatot követelt.

Mint mondta, Kisboldogasszony napja lévén érdemes belegondolunk abba, hogy „amikor az uniós zászlót nézzük, a 12 csillag nem 12 országot jelöl, 12 gondolatot vagy 12 pontot, hanem Szűzanyának a 12 csillagát”. Azt üzeni, hogy az élő kereszténység adhat támaszt a mindennapokban – fogalmazott.

Soltész MiklósA balatonalmádi katolikus plébániatemplom a tetőszerkezet felújítása alkalmából tartott ünnepség napján, 2019. szeptember 8-án. (MTI fotó: Bodnár Boglárka)

Soltész Miklós rámutatott: az 1990-es években létezett olyan párt, amelyik kommunistaellenesnek mondta magát, mégis idővel „összeborult azokkal, akiket korábban szidott”. Ma is van ilyen párt, ezért fontos szem előtt tartani a valódi keresztény értékrendet és ez alapján választani – fűzte hozzá.

Az elmúlt egy évtizedben a kormány, összefogva településvezetőkkel és sok jó szándékú emberrel, mintegy háromezer templomot újított meg és százhúszat épített – mondta Soltész Miklós.

A balatonalmádi, erdélyi építészeti stílusban 1930-ban épült Szent Imre Plébániatemplom tetőzete megújult, héjazatcseréjét 13 millió forintért végezték el.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!