Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Soltész Miklós: A kormány a nehézségek ellenére továbbra is támogatja a bolgár közösséget

A háborús, inflációs nehézségek ellenére a kormány továbbra is támogatja a bolgár közösséget – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke pénteken Budapesten.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke nemzeti színű szalagot köt a bokrétára a meghívottak körében az épülő Bolgár Oktatási és Kulturális Központ bokrétaünnepségén Budapesten 2023. január 6-án. MTI/Mónus Márton

Soltész Miklós a Bolgár Kulturális és Oktatási Központ bokrétaünnepségén úgy fogalmazott: vízkereszt ünnepe van, amely egybeesik az ortodox keresztények karácsonyi ünnepével.

Karácsony ajándékaként, vízkereszt ajándékaként helyezhetjük el ezt a koszorút

 

– jegyezte meg, utalva a bokrétára, a vízkeresztre és az ortodox karácsonyra.

Az államtitkár emlékeztetett: sokan kétségbe vonták, van-e értelme a Szent Cirill és Szent Metód Bolgár Ortodox Templom és a bolgár művelődési ház közelében egy harmadik épület, a kulturális és oktatási központ megépítésének.

Jelezte: a korábban használt Bajza utcai épület már nem felelt meg a közösség igényeinek. Megköszönte, hogy a bolgár közösség tagjai le tudtak mondani erről, hogy helyette egy modern központot építhessenek a templom és a művelődési ház szomszédságában.

Soltész Miklós megköszönte az építők munkáját is, és úgy fogalmazott, tisztelettel kell tekinteni rájuk, hiszen fantasztikus munkát végeznek.

A kormány részéről azt tudjuk ígérni, garantálni, hogy minden nehézség ellenére, a háborús nehézség, infláció ellenére a támogatást továbbra is megadjuk a közösségnek

 

 – jelentette ki az államtitkár.

A szalaggal átkötött bokrétát daruval emelték az új épület legmagasabb, 18,6 méteres pontjára.

A bokrétaünnep előtt istentiszteletet tartottak Jordan-nap (Jordanovden, vízkereszt) alkalmából a Szent Cirill és Szent Metód Bolgár Ortodox Templomban.

A központ a főváros IX. kerületében, a Vágóhíd utcában a Szent Cirill és Szent Metód Bolgár Ortodox Templom közvetlen szomszédságában épül fel. A telekkel szemben, az utca túloldalán a bolgár művelődési ház található. A központ alapkőletételét tavaly márciusban, Bulgária nemzeti ünnepén tartották.