Soltész Miklós: A kormány támogatja a méltó búcsúztatást is

Bármilyen életkorban is van az ember, a kormány feladata, hogy segítséget adjon, és támogassa azt is, hogy a földi életnek méltó legyen a búcsúztatása - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke, amikor ravatalozót adott át hétfőn a Borsod-Abaúj Zemplén vármegyei Irotán.

 

Soltész Miklós Szent II. János Pál szavait idézve megjegyezte, egyes médiumok és filmkészítők olyan alkotásokat mutatnak be, amelyek a halált bagatellizálják.

Az államtitkár az emberi élet értékére utalva arról beszélt, bármilyen életkorban is van az ember, méltóságra született és ebben a méltóságban kell tőle búcsút venni.

Soltész Miklós a beruházásra utalva azt hangoztatta,

a kormány számára fontosak a kistelepülések, az ott élő emberek élete, akik mint fogalmazott nem a sor végén vannak, hanem a sor elején.

 

Az irotai ravatalozót a Magyar falu program keretében a ruszin nemzetiségi önkormányzattal és a püspökséggel összefogva építették meg.

Demeter Zoltán fideszes országgyűlési képviselő elmondta, a térségben 79 település kapott segítséget és támogatást kapott a kormánytól a Magyar Falu Program keretében. „Lássuk meg egymásnak a gondjait, a terheit, segítsük egymást” – mondta a térség képviselője.

Kramarenkó Viktor, az Országos Ruszin Önkormányzat elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy Irotán nem kisebbségben élnek itt a ruszinok, hanem többségben, hiszen a település lakosságának több mint kilencven százaléka ruszin. Köszönetet mondott a magyar kormánynak és az egyháznak a támogatásáért, emellett kiemelte, hogy látja Irota fejlődését.

Miklós László, a község független polgármestere azt közölte, a ravatalozó 35 millió forintból épült meg. A Magyar Falu Programon keresztül a beruházásra az egyházközség 25 millió forintot kapott. Hozzátette, mivel az összeg nem volt elegendő, megkeresték Soltész Miklóst; a ruszin önkormányzat a ravatalozó építéséhez további 6,5 millió forintot kapott. Ismertetése szerint az egyházmegyétől még 3,5 millió forintot kaptak, így indulhatott a projekt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!