Soltész Miklós: A közösség segít megtartani a nemzetet

A kereszténység közösséget teremt, a közösség pedig segít megtartani a nemzetet – hangoztatta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap este a budapesti Szent Margit-templomban.

Soltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszél az Újlipótvárosi Szent Margit Plébániatemplomban tartott gitáros ifjúsági szentmise végén 2020. augusztus 16-án. Mögötte Monostori László esperes, plébániai kormányzó (j). (MTI fotó: Bruzák Noémi)

Soltész Miklós a DÚR – Dicsőség az Úrnak, avagy Dalolj az Úrnak című katolikus kottagyűjtemény második kiadását bemutató gitáros szentmise után mondott köszöntőjében hangsúlyozta: a könnyűzenét liturgikus célra használó fiatalok összekapcsolják a hagyományt az újjal. Szolgálatukkal közösséget teremtenek, és akik megtalálják a helyüket ebben a közösségben, biztos, hogy értékteremtő, értékőrző tagjaivá válnak a nemzetnek – fűzte hozzá.

Soltész MiklósZenészek az Újlipótvárosi Szent Margit Plébániatemplomban tartott gitáros ifjúsági szentmisén 2020. augusztus 16-án. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Azt is mondta: az énekgyűjteményre olyan nagy volt az igény, hogy első kiadását hetek alatt „szétkapkodták”. A második kiadást négyezer példányban nyomtatták és ország-, illetve Kárpát-medence szerte terjeszteni fogják.

Soltész MiklósMonostori László esperes, plébániai kormányzó az Újlipótvárosi Szent Margit Plébániatemplomban tartott gitáros ifjúsági szentmisén 2020. augusztus 16-án. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Közölte: a kötetben ökumenikus énekek is vannak, így a kiadvány a keresztény felekezetek összetartozását is erősíti.

A kormány 3,5 millió forinttal támogatta a kiadványt – mondta Soltész Miklós, megjegyezve, hogy örömmel támogatják az ilyen közösség- és értékteremtő kezdeményezéseket, különösen most, amikor a sokáig a kereszténység védőbástyájának tekintett Nyugat-Európában sokan próbálják lerombolni a keresztény hagyományokat.

Soltész MiklósSoltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (1. sor, b3) az Újlipótvárosi Szent Margit Plébániatemplomban tartott gitáros ifjúsági szentmisén 2020. augusztus 16-án. (KDNP fotó: Váli Miklós)

A kötet első kiadása 2019 őszén jelent meg. A 191 ének kottáját tartalmazó gyűjtemény az elmúlt évtizedek katolikus könnyűzenei terméséből válogat. Az ingyenes kiadvány célja segíteni a templomi zenekarokat.

Soltész MiklósÚjlipótvárosi Szent Margit Plébániatemplomban tartott gitáros ifjúsági szentmise 2020. augusztus 16-án. (KDNP fotó: Váli Miklós)

A gyűjtemény honlapján, a Durkonyv.hu oldalon megtalálhatók a könyvben szereplő énekek hangfelvételei is.

Soltész MiklósÚjlipótvárosi Szent Margit Plébániatemplom 2020. augusztus 16-án. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!