Soltész Miklós: A magyarság megőrzése sokszor a tanárokon múlik határokon innen és túl

A magyarság megőrzése sokszor a tanárokon múlik határokon innen és túl – mondta el újságíróknak Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. a KDNP politikusa szerdán Sátoraljaújhelyen.

Soltész Miklós a Rákóczi Szövetség összmagyar tanártáborában tett látogatást. Az államtitkár a szövetség rendezvényközpontjában a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő több száz tanárnak tartott előadást, előtte nyilatkozott újságíróknak.

A határokon túl dolgozó magyar nemzetiségű pedagógusok a többségi társadalommal élnek együtt. Mindenhol meg kell találni a békességet, olyan helyen is, mint Kárpátalja, ahol most nincs béke, ezért az ott dolgozóknak hatványozottabb a felelősége - közölte Soltész Miklós.

Az államtitkár arra biztatta a határokon túl élő tanárokat, hogy szolgálják nemzetüket és a nemzetek közötti békességet; adják tovább a nemzeti gondolkodást.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!