Soltész Miklós: Megkezdődött a Bazilika több évre tervezett felújítása

Esztergomban hétfőn átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát: a Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola egykori kollégiumából 56 szobát alakítottak ki 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatással.

Soltész Miklós KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond az esztergomi Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyának átadásán 2020. augusztus 31-én. (MTI fotó: Máthé Zoltán)

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, az elmúlt időszakban megkezdődött a Bazilika több évre tervezett felújítása, megújult a Szent Anna-templom és ebbe a sorba illeszkedik az Adalbert Hotel új szárnyának kialakítása.
    
Soltész Miklós kiemelte, az ingatlan kiszolgálja majd a 2021 szeptemberében zajló Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjait is.
    
Az épületet rövid szertartás keretében megáldotta Erdő Péter bíboros, prímás, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseke.

Soltész MiklósSoltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (b) és Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyának átadásán 2020. augusztus 31-én. (MTI fotó: Máthé Zoltán)
    
Kovács Viktória, a Szent Adalbert Központ igazgatója elmondta, a hotel Szent Tamásról elnevezett szárnya háromcsillagos minősítéssel üzemel. Az épületben egyszerre 110 vendéget fogadhatnak 56 szobában.
    
A szobák közül 13 egyágyas, 36 kétágyas, továbbá 6 apartman és egy kétlégterű, családi lakosztály található benne. A hotel másik épületrészében 38 szoba található, 80 férőhellyel.

Soltész MiklósSzállodai szoba az esztergomi Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyában az átadás napján, 2020. augusztus 31-én. (MTI fotó: Máthé Zoltán)
    
A modern, letisztult külső és belső térrel rendelkező épület kielégíti az üzleti vagy szabadidős céllal Esztergomba érkező látogatók igényeit.
    
Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye beruházásában megvalósult fejlesztés teljes költsége meghaladta az 1,2 milliárd forintot, melyet több állami támogatásból finanszíroztak - ismertette Kovács Viktória.