Soltész Miklós: Minden korban akadnak egyházüldözők

Az ötvenhatos forradalom vérbírái, a kommunista egyházüldözés elkövetői már vagy halottak, vagy nagyon idősek, ennek ellenére mindig akadnak minden korban olyanok, akik dühödten rontanak a vallásra, a vallásos emberekre – mondta Soltész Miklós a Hír TV Magyarország élőben című műsorában november 1-jén. Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelő államtitkár szerint ez annál is inkább érthetetlen, hisz az egyházak az oktatás és ezen felül a szociális területeken felbecsülhetetlen munkát végeznek a társadalomban.

Soltész MiklósSoltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelő államtitkár, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke a Hír TV stúdiójában

Ennek ellenére minden korban, minden országban, így hazánkban is vannak a politikában olyan erők – kimondva a DK és Gyurcsány társasága – amely erők minden, tucatnyi embert felvonultató tüntetésükön és egyéb akcióikban olyan szavakat, kifejezéseket használnak, melyről már joggal hihettük, hogy az ötvenes-hatvanas évek után a történelem szemétdombjára kerültek – jegyezte meg Soltész Miklós egyházügyi államtitkár.

Hála Istennek, a magyar társadalom túlnyomó többsége ezekre a szólamokra nem vevő. Az emberek érzik az ezeréves gyökeret, mely kultúránkat meghatározza – mondta az államtitkár. A miniszterelnök „európai kultúrharcot” firtató megjegyzésére Soltész Miklós úgy felelt, hogy a liberalizmus a modern demokrácia építő ereje volt, ez elvitathatatlan érdeme. Manapság azonban a liberális tolerancia csak azokra és csak addig terjed ki, akik és ameddig a liberális eszméket vallják. „Mindenkinek el kell fogadnia a liberalizmust. De abban a pillanatban, hogy másnak más nézete van, akkor azt vagy ócsárolják, vagy lenézik, vagy semmibe veszik” – mondta a kereszténydemokrata államtitkár.

A brüsszeli liberális világban ez jól látható Soltész Miklós szerint, politikai céljaik egyértelműek, hisz egész Európára akarják ráerőszakolni nézeteiket, mint épp a genderideológia, LMBTQ és egyéb ideológiák, melyek a társadalomtól összességében teljesen idegenek. Soltész Miklós szerint bár látszólag az ellentét a muszlim és keresztény vallások közt feszül, a most Európát elözönlő, illetve Európából terrorsejtekhez áramló, saját őseik gyökereit radikális módon felfedező tömegek sokkal inkább Európa „azon szellemi ürességét töltik meg, mely előbb-utóbb a társadalmakat szét fogja robbantani”. Lehet Nyugat-Európa dúsgazdag, de azon szellemi értékek helyére, melyeket most ki akar űzni, egy másik fog benyomulni, és teljesen érthető, hogy megtörténik a muszlim ébredés.

A baloldali egyházellenesek tudatlanságát jelzi, hogy miközben „közös európai értékekről” beszélnek, azt se tudják, hogy az Európai Unió alapítói maguk is mélyen keresztény államférfiak voltak, az Unió zászlajában a 12 csillag Szűz Mária Mennyei Koronájának 12 csillaga. „Ha a mai kor liberálisai ezt tudnák, lehet, hogy úgy vágnák ki, mint ötvenhatban a kommunista címert a forradalmárok, s nem lengetnék minden tüntetésükön.”

Szomorú, hogy ma azok, akik az Európai Unióra hivatkoznak, pont azokat a szellemi alapokat akarják szétverni, melyen az Uniót megálmodó kereszténydemokrata politikusok a kontinens tartós békéjét kívánták megteremteni. A keresztény gyökerek, kultúra mindenütt jelen van Európában, így nem csak hazánkban, de a kontinens egészén fontos ezeknek a gyökereknek a megerősítése. Erre példa Mindenszentek ünnepe és Halottak napja is: egyrészt szomorúan, másrészt bizakodva, de főt hajtunk őseink, családunk elhunyt tagjai előtt. Ezt olyan emberek sem akarják megtagadni, akik adott esetben nem hívők, pedig ez is a kétezer éves keresztény hagyományból ered – fogalmazott Soltész Miklós.

A teljes beszélgetés ide kattintva tekinthető meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!