Soltész Miklós: A ruszinok a leghűségesebbek

A leghűségesebb nép, a leghűségesebb nemzet, ezt tartja a magyarság a ruszinokról - mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfala görögkatolikus templomában a ruszin nemzetiség búcsúja alkalmából megtartott szentmisét követően.

Soltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára

A politikus úgy fogalmazott: ezt a hűséget abban a hazában bizonyították, amelyben éltek és élnek, és nemcsak hazájukhoz, de egyházukhoz is ugyanígy viszonyulnak. Soltész Miklós kiemelte: szükség van arra, hogy a ruszinok megőrizzék hűségüket.
    
Az államtitkár beszédében biztatta a ruszin közösséget, hogy erősítsék meg azt a hitet, azt a közösségi érzést, amelyre az elmúlt években szert tettek „erre óriási szükség van". Kiemelte: a sajópálfalai templom felújítását a kormány anyagilag is támogatja, miként a debreceni Fatemplom megépítését is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!