Soltész Miklós: Tizennégyezer óvodai férőhely újul meg vagy épül a katolikus óvodaprogramban

Tizennégyezer óvodai férőhely újul meg vagy épül a katolikus óvodaprogram támogatásával, ezen belül négyezer új férőhely jön létre – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke csütörtökön Dombóváron.

Soltész

 

Soltész Miklós a költözés előtt álló Dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda új épületének alapkőletétele alkalmából hangsúlyozta, az óvodaprogram nagy előrelépés a magyar családok életében. A program nemcsak Budapesten és a nagyvárosokban valósul meg, hanem eljutott sok kisebb vidéki városba és a falvakba is – tette hozzá.

Megemlítette, hogy

a katolikus egyház március 7-én emlékezik két ókeresztény vértanúra, Szent Perpétuára és Szent Felicitászra. Történetük jól mutatja, hogy a krisztusi tanítás a testvériségbe tartozónak gondolta a nőket abban a világban is, ahol a nőket és a gyermekeket nem tekintették annak

– tette hozzá.

A nők tisztelete, a gyermekek gondozása, a szegény családok segítése keresztény értékrendből és tanításból fakad – mondta az államtitkár.

Ezért bármivel sároznak be minket, próbálják rombolni a keresztény tanítást, azt vissza kell utasítani. Tennünk kell azt, amit a kereszténység kétezer éve tesz, nem kell törődni a kereszténységet támadó, viszonylag hangos kisebbséggel"

– fogalmazott Soltész Miklós.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője a többi között arról beszélt, hogy Magyarország a középkorhoz hasonlóan napjainkban is sokat tesz a kereszténység védelméért.

A hagyományos, a keresztény értékrenden alapuló világot akarjuk megőrizni, ha mi ezt nem tesszük meg, Európa csupán egy földrajzi fogalom marad, és elveszti a kulturális többletet, amit az elmúlt évezredekben elért – mondta.

Hozzátette: Dombóvár az utóbbi években az intézményhálózatán keresztül ezt az értékrendet képviseli.

Jót teszünk azáltal, ha kiutat mutatunk az embereknek, és a társadalmat egy olyan irányba visszük, ami a hagyományos világrendünket, a nemzeti és keresztény nevelést erősíti meg"

– jelentette ki Potápi Árpád János.

Pintér Szilárd (Fidesz-KDNP), Dombóvár polgármestere arról beszélt, hogy az óvoda után 2025-ben katolikus bölcsőde is épülhet a városban.

Az óvodára Felföldi László pécsi megyés püspök kért áldást.

Koósz Roland egyházmegyei közoktatási főmunkatárs az MTI-nek elmondta, a négy csoportnak helyet adó, 1800 négyzetméteres óvodaépület 2,2 milliárd forintos kormányzati támogatással december 13-án készül el.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!