Soltész Miklós: Több mint egymilliárdos kormányzati támogatás a dunakeszi katolikus iskolára

A kormány 1,15 milliárd forinttal támogatta a dunakeszi Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola megújulását - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Pest megyei városban.

DunakesziSoltész Miklós az iskola átadási ünnepségén elmondta, az épületegyüttes új tantermekkel, étkezővel, tornacsarnokkal, sportpályával és kápolnával gazdagodott. Hozzátette, hála az egyház jó gazdálkodásának, a több mint kétmilliárd forintos beruházás megvalósulhatott.

„Nekünk, keresztény embereknek fontos feladatunk a béketeremtés, amiben a katolikus iskolák fontos szerepet játszanak” – hangoztatta az államtitkár.

DunakesziTuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a magyar kormány ebben a választókerületben is komoly fejlesztéseket valósít meg: az elmúlt időszakban 16 oktatási fejlesztés valósult meg és folyamatban van még hét.

Hozzátette, hogy aki iskolát épít, az a jövőt építi; amikor tégla téglára kerül, az érték megsokszorozódik. Úgy fogalmazott, fontos, hogy az oktatás itt a hitre épül, mert a hit erős alap, amely megsokszorozza a rárakott téglák értékét és erőssé teszi a jövőnket is.

Dunakeszi

A megújult iskolát és használóit Marton Zsolt, a fenntartó Váci Egyházmegye püspöke áldotta meg.