Soltész Miklós: Több mint kétezer évvel ezelőtt Krisztus születése a békét hozta el

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete kétszázötven rászoruló gyermeknek adott át névre szóló karácsonyi ajándékcsomagot a budapesti Magyar Szentek Templomában szombaton. A karácsonyi rendezvényen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára is részt vett.


Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (b) és Soltész Miklós KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (j) a budapesti Magyar Szentek Templomában (2018.12.23. KDNP fotó: Váli Miklós)

Erdő Péter arról beszélt: karácsonykor Isten ajándékozta meg az embereket egyszülött fiával. „Vállalta a sorsunkat, vállalta a szegénységet, és azt is, hogy egy elnyomott, kis nép gyermekeként egy istállóban szülessen a világra". Jézus ezzel megmutatta, hogy mi az, ami valóban fontos az embernek, hiszen mindenről lemondott, csak a család szeretetéről nem - hangoztatta.  A bíboros reményét fejezte ki, hogy az ünnepen mindenki megtalálja családja körében a szeretetet, és „egymásban is felfedezzük Jézust".

Soltész MiklósErdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek beszédet mond a budapesti Magyar Szentek Templomában (2018.12.23. KDNP fotó: Váli Miklós)

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az MTI-nek azt mondta: több mint kétezer évvel ezelőtt Krisztus születése a békét hozta el, de az sem volt békés időszak, hiszen üldöztek népeket, csecsemőket gyilkoltak meg, és Jézust is megpróbálták elpusztítani.

Soltész Miklós

Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete a budapesti Magyar Szentek Templomában (2018.12.23. KDNP fotó: Váli Miklós)

A mostani advent sem békés, néhány száz ember megpróbálja feldúlni ezt a gyönyörű ünnepet. A béke azonban erősebb, és „bízom benne, hogy az ünnep arra a néhány száz frusztrált emberre is hatni fog, akik Budapest utcáin dúlnak, karácsonyfát döntenek és trágárul beszélnek" - fogalmazott az államtitkár.

Soltész MiklósA Katolikus Karitász karácsonyi ünnepségea budapesti Magyar Szentek Templomában (2018.12.23. KDNP fotó: Váli Miklós)

A Katolikus Karitász karácsonyi adománygyűjtési akciójáról szólva azt mondta: különleges ez a gyűjtés, hiszen gyermekek gyűjtenek társaiknak, így ez az akció nemcsak adományozás, hanem útmutatás is a felnövekvő nemzedéknek. Az adományozók segítségével a Katolikus Karitász országszerte több mint hatvanezer családnak segít karácsonykor.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!