Soltész Miklós: A választásokon a pesterzsébetiek a közösséget szolgáló vezetőket válasszanak!

Az október 13-ai önkormányzati, illetve a nemzetiségi választásokon a Pesterzsébeten élők olyan vezetőket válasszanak, akik a közösséget szolgálják és szeretik - erre biztatta az egybegyűlteket a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Budapesten.

Soltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a Pesterzsébeti Nemzetiségi Önkormányzatok napjának megnyitóján (2019.09.14. KDNP fotó: Váli Miklós) 

Soltész Miklós a Pesterzsébeti Nemzetiségi Önkormányzatok napjának megnyitóján hozzátette, „október 13-a után minden vitát el kell felejteni". Ugyanis, mint mondta ma Magyarországon csak azok a nemzetiségek tudnak fellépni a megmaradásukért, akik képesek együtt dolgozni. Soltész Miklós szerint ez a fajta szemlélet itt Pesterzsébeten megvalósul.

Szabados Ákos
    
Szabados Ákos polgármester beszédet mond a Pesterzsébeti Nemzetiségi Önkormányzatok napjának megnyitóján. Jobbról  Soltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (2019.09.14. KDNP fotó: Váli Miklós)

Szabados Ákos polgármester csapata a következő öt évben is „nagyszerű dolgokra lesz képes" - mondta az államtitkár.      

A polgármestere azt hangsúlyozta: az elmúlt években az itt élő nemzetiségekkel kialakított közös munka célja az volt, hogy erősödjenek a lokálpatrióta érzések, Pesterzsébet lakható, élhető kerület legyen, egy olyan közösség, amelyben származástól függetlenül, de hagyományainkat megőrizve otthon érezhetik magukat az itt élők.     

Soltész MiklósSoltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a Pesterzsébeti Nemzetiségi Önkormányzatok napjának megnyitóján (2019.09.14. KDNP fotó: Váli Miklós)

Juhász Lajosné (Fidesz), Pesterzsébet alpolgármestere úgy vélekedett, az immár 9. alkalommal megrendezett nemzetiségi önkormányzatok napja segíti, hogy a nemzetiségek őrizzék hagyományaikat, és azokat be is mutassák a nagyobb közösségnek.
    
Soltész MiklósSoltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (b2) és Szabados Ákos Pesterzsébet polgármestere (b3) a Pesterzsébeti Nemzetiségi Önkormányzatok napjának megnyitóján (2019.09.14. KDNP fotó: Váli Miklós)

Közölte, a kerület közösségének fontos részét képezik az itt élő nemzetiségek (lengyelek, örmények, németek, romák, szlovákok, ukránok), akiknek kultúrája, énekei, táncai, viselete, szokásai gazdagítják a Pesterzsébet életét.

Soltész MiklósPesterzsébeti Nemzetiségi Önkormányzatok napjának megnyitója (2019.09.14. KDNP fotó: Váli Miklós)

Soltész MiklósPesterzsébeti Nemzetiségi Önkormányzatok napjának megnyitója (2019.09.14. KDNP fotó: Váli Miklós)

Soltész MiklósPesterzsébeti Nemzetiségi Önkormányzatok napjának megnyitója (2019.09.14. KDNP fotó: Váli Miklós)

Soltész Miklós

Pesterzsébeti Nemzetiségi Önkormányzatok napjának megnyitója (2019.09.14. KDNP fotó: Váli Miklós)

Soltész MiklósPesterzsébeti Nemzetiségi Önkormányzatok napjának megnyitója (2019.09.14. KDNP fotó: Váli Miklós)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!