Süli János: A Nemzeti Összetartozás Napja egyesíti a nemzetet

A trianoni tragédia megfordíthatatlan folyamat, de Magyarországon ez a nap a Nemzeti Összetartozás Napja, amely mégis egyesíti a nemzetet. Erre az is rámutat, hogy eddig egymillió egyszázezer magyar kapta meg szavazati joggal az állampolgárságot. Ezért ma a nemzeti tragédiára való emlékezés mellett a nemzet egyesítésének ünnepét tartjuk – mondta Süli János miniszter a Táncsics parkban tartott emlékmű avatása után, 2020. június 4-én – írja a pakspress.hu.

Süli János (KDNP) tárca nélküli miniszter, országgyűlési képviselő Pakson a Nemzeti Összetartozás Napján, a trianoni tragédia 100. évfordulója alkalmából megrendezett megemlékezésen (KDNP fotó)

A magyar kormány, jelentős lépéseket tett azért, hogy egyesítse a nemzetet, amelyet a diktátum szétszakított. Ez a folyamat napjainkban is tart, számos helyen emlékművet avattak az országban és az emlékműavatások folytatódnak, a járvány időszak elmúltával, várhatóan már augusztus folyamán - mondta el a miniszter. Hozzátette, itt Pakson a megemlékezésen való részvétel felemelő érzés volt. A szavalat, az énekek, a polgármester úr beszéde megerősít. Ma a Parlamentben történt megemlékezésen is utaltak arra, hogy ne lehessünk alacsonyabb rendűek másoknál és erről tennünk is kell – fogalmazott Süli János. – Ezt száz évvel ezelőtt is megtették és újra megteszik, ha nem figyelünk oda – figyelmeztetett.

Süli JánosSüli János (KDNP) tárca nélküli miniszter, országgyűlési képviselő (b2) Pakson a Nemzeti Összetartozás Napján, a trianoni tragédia 100. évfordulója alkalmából megrendezett megemlékezésen (KDNP fotó)

A magyar emberek dolgosak és kulturáltak, őrzik a magyar emberre jellemző vendégszeretetet, és ezt egyre többen, külföldön is elismerik – húzta alá.

 - Az érdekeinket mindig törvényes keretek között kívánjuk megvédeni, és célunk az is, hogy az Unióban is ismerjék el a kisebbségek jogait – mondta el a helyi sajtó munkatársainak adott rövid interjúban Süli János miniszter.

Süli JánosA Nemzeti Összetartozás Napja, a trianoni tragédia 100. évfordulója alkalmából megrendezett megemlékezés (KDNP fotó)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!