Szászfalvi László: Az iskolák felkészültek a hőmérsékletmérésre?

Szászfalvi László (KDNP) hétfőn arra kérdezett rá az Országgyűlésben, fel tudnak-e készülni az iskolák arra, hogy októbertől kötelezően meg kell mérniük a belépéskor minden diákjuk és oktatójuk testhőmérsékletét.

Szászfalvi László (KDNP) országgyűlési képviselő
    
A politikus nélkülözhetetlennek nevezte a védőintézkedések betartását, miközben a tanév normál rendben kezdődött meg. Rámutatott a többi közt arra is: fennmaradt a látogatási tilalom az egészségügyi intézményekben és az idősotthonokban.
    
Rétvári Bence (KDNP), az EMMI miniszterhelyettese válaszában elmondta: az iskolák a kormányhivatalokon keresztül, tanulóarányosan kapnak hőmérőket.
    
Hozzátette: az intézmények megfelelő tájékoztatót kaptak a tanév kezdésére, és ahol nincs jelen a vírus, ott nem kell korlátozást bevezetni. Megjegyezte: a digitális oktatás nem ugyanaz, mint a személyes. Bírálta azon ellenzéki politikusokat, akik a  hőmérsékletmérést látszatintézkedésnek minősítették.
    
Elmondta még: az óvodák 0,6 százalékában kellett rendkívüli szünetet elrendelni, az iskoláknak pedig 0,19 százalékában. Az iskolák mintegy 5 százalékában van olyan osztály, amely áttért digitális munkarendre, és ezen intézmények 0,29 százalékában rendelték el az egész iskola digitális munkarendjét.