Szászfalvi László: Ez a magyarság költségvetése

A Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőcsoportjának helyettes vezetője a 2019-es költségvetés vitájában csütörtökön szólalt felé az Országgyűlésben.

Szászfalvi LászlóSzászfalvi László, a KDNP frakcióvezető-helyettese (Archív Fotó: KDNP / Váli Miklós)

Szászfalvi László, a KDNP frakcióvezető-helyettese a magyarság költségvetésének nevezte a 2019-es büdzsét, kiemelve, hogy annak középpontjában a biztonságos növekedés, a magyar családok, a biztonság és a közösségek megerősítése áll. Hangsúlyozta: az elmúlt nyolc évben megtízszereződött a nemzetpolitikára fordított támogatás, sok kulturális, oktatási, egyházi, intézményfejlesztési, közösségépítési és civil program kapott forrást. Kiemelte: a Bethlen Gábor Alap előirányzata jövőre 1,9 milliárd forinttal, 28 milliárdra növekszik, ami hozzájárul a nemzetpolitikai célok megvalósításához.

A KDNP képviselője üdvözölte, hogy az elmúlt nyolc évben jelentősen növekedett az egyházak támogatása is, ez idén 59,9 milliárd forint, jövőre 71,3 milliárdra növekszik.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!