Szászfalvi László: Meddig bírjuk még az embercsempészek nyomását?

Szászfalvi László, a KDNP országgyűlési képviselője arra kérdezett rá hátfőn a parlamentben, hogy meddig bírja még az ország az embercsempészek nyomását, akik válogatott módszerekkel próbálják átjuttatni a határokon a migránsokat.

Bebizonyosodott, hogy a határvédelem legeredményesebb módja a kerítésépítés, ám ennek a közös teherviseléséhez az unió nem járul hozzá – sérelmezte.

A politikus bírálta Brüsszelt és a baloldalt, mert folyamatosan támadják az országot, amiért nemet mondott a bevándorlásra. Azt is sérelmezte, hogy a migrációs paktum elfogadását tovább erőltetik.

 

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára azt mondta: az embercsempészek száma radikálisabban nő, mint a migránsoké, ráadásul egyre agresszívabbak. Idén már 1572 embercsempészt fogtak el, soha ilyen sokat – mondta, hozzátéve: már négy börtönnyi kapacitást emésztenek fel a bebörtönzött embercsempészek, jelentős költségeket róva a magyar államra.

Egyre szervezettebben működnek és akár fegyveres leszámolás is zajlik köztük – mutatott rá.

Magyarország fellép mindez ellen, de az unió nem nyújt segítséget – jegyezte meg. Egyes határszakaszokra már Lengyelország sem hívja a Frontexet, mert munkatársaik csak a migránsjogokat kérik számon, nem védik a határokat - jelentette ki.

A képviselő elfogadta a választ.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!