Szászfalvi László: Teljes támogatást kapott a nagyatádi CT, a nonstop működés a cél

A nagyatádi kórház évente százhuszonegy millió forint támogatásból tudja működtetni a Verkman Simon CT Diagnosztikai labort. Erről Szászfalvi László, országgyűlési képviselő beszélt hétfő délelőtt az intézményben tartott sajtótájékoztatón – írja a sonline.hu.

Szászfalvi László, országgyűlési képviselő megtekinti a megközelítőleg ötvenötezer embert érintő CT berendezést a nagyatádi kórházban (Nagyatád, 2020.09.07. Fótó: Sonline.hu)

A politikus kiemelte: a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel kötött szerződés szerint a nagyatádi kórház szeptember elsejétől, a teljes mértékű finanszírozást felhasználhatja a CT üzemeltetésére, így hetente negyvenöt órában tudják majd vizsgálni a fekvő- és a járóbetegeket.

– Három járásból érkezhetnek ide az emberek – fogalmazott Szászfalvi László. – Első sorban a Nagyatádi, a Csurgói és a Barcsi járásban élőket szolgálja a diagnosztikai labor. Néhány olyan település nem került be az ellátási területbe, melyek Nagykanizsához, Szigetvárhoz, vagy Kaposvárhoz vannak közelebb. Azt gondolom, óriási eredmény az, hogy negyvenöt település betegeit látja el a nagyatádi CT, ami megközelítőleg ötvenötezer embert érint.

– A CT-ben a szakembergárda is biztosítva van – folytatta az országgyűlési képviselő. – A diagnosztikai laborba öt olyan dolgozót sikerült felvenni, akik a CT leletezésben jártasak. Rajtuk kívül természetesen röntgen szakorvosok is dolgoznak, fő munkaidőben pedig három szakasszisztens és egy adminisztrátor végzi a munkát.

A diagnosztikai labor lehetővé teszi, hogy a térségben élők a lehető leggyorsabb ellátást kaphassák majd meg. Ami még nagyon fontos, hogy az évi százhuszonegy millió forintos támogatásból, hétfőtől péntekig, naponta körülbelül tizenhárom-tizenöt vizsgálatot tudnak elvégezni – hangsúlyozta a politikus.

Szászfalvi László hozzátette: azt szeretnék elérni, hogy a labor a közeljövőben huszonnégy órás rendszerben működhessen.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!