A szíriai Aleppó görögkatolikus érsekével tárgyalt Orbán Viktor és Semjén Zsolt

Az üldözött közel-keleti keresztényeknek nyújtott további magyar segítségről is egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök Jean-Clément Jeanbart aleppói görögkatolikus érsekkel szerdán az Országházban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-t.

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) Jean-Clément Jeanbart aleppói görögkatolikus érsekkel (b2) folytatott tárgyalásukon, balról Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, jobbról Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az Országházban 2017. december 20-án. Az üldözött közel-keleti keresztényeknek nyújtott további magyar segítségről is egyeztetett Orbán Viktor az aleppói görögkatolikus érsekkel. (MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely)

A magyar kormányfő munkaebéden látta vendégül az egyházi vezetőt; az eseményen jelen volt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is.

Orbán Viktor miniszterelnök kezet fog Jean-Clément Jeanbart aleppói görögkatolikus érsekkel tárgyalásukon az Országházban 2017. december 20-án. (MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely)

Elhangzott: Magyarország anyagi támogatást nyújt a szíriai harcokban lerombolt egyik iskola újjáépítéséhez. További segítséget jelent a helyi keresztény közösségnek ottani diákok magyarországi ösztöndíj-lehetőségének biztosítása - tette hozzá a sajtófőnök.