A szombathelyi polgármester újratárgyaltatna több közgyűlési határozatot

A szombathelyi közgyűlés március 13-án folytatódó ülésén négy, az ellenzéki többség által elfogadott határozat újratárgyalását kezdeményezi a város kormánypárti polgármestere.

Puskás Tivadar, Szombathely kereszténydemokrata polgármestere

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) a szomathely.hu oldalon közzétett közleményében azt írta: az önkormányzat érdekeit sérti négy, a legutóbbi ülésen elfogadott határozat, ezért él törvény adta lehetőségével és az újratárgyalásukat kéri. Az egyik ilyen határozat - egyebek mellett - a városi televíziót is működtető szombathelyi médiacentrum vezetőjének lecseréléséről szól. A polgármester arról is tájékoztatta a képviselőket, hogy kezdeményezéséről a testületnek 15 napon belül minősített többséggel kell döntenie, és addig a kérdéses határozatok nem hajthatók végre.

A szombathelyi közgyűlésben február 28-án a Pro Savaria Egyesület és a Jobbik képviselőjének támogatásával az ellenzék szerezte meg a többséget, így az általuk napirendre tűzött témákat tárgyalták meg először. El is fogadtak több határozatot, ugyanakkor nem sikerült megtárgyalniuk a város 2019-es költségvetését.

A polgármester a február 28-ai ülést 12 órányi tanácsozás után félbeszakította, és a folytatásra március 13-át jelölte meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!