Tartja előnyét a Fidesz-KDNP a Gyurcsány Ferenc vezette ellenzékkel szemben

 A Századvég Alapítvány szeptemberi pártpreferencia-vizsgálata szerint az október 13-ai önkormányzati választásokhoz közeledve a kormánypártok stabilan őrzik előnyüket, míg az ellenzéki oldalon Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) stabilizálta vezető pozícióját.

Az alapítvány az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: a felmérés szerint a kampányidőszak sem hozott változást az ellenzéki erők támogatottságában, a Fidesz-KDNP népszerűsége töretlen.
    
„Ha most vasárnap lennének a választások, a teljes népesség 37 százaléka voksolna a kormánypártokra" - olvasható a tájékoztatóban.
    
A DK és a Momentum bázisa „mindössze 8-8 százalék", míg a Jobbik támogatottsága 6 százalék.
    
A Századvég szerint az MSZP „nem tudta kiheverni az európai parlamenti választásokon elszenvedett kudarcot", a párt jelenleg 5 százalékon áll. Ebben a szegmensben az LMP-re és a Mi Hazánk Mozgalomra 2, más létező pártokra pedig a megkérdezettek 3 százaléka voksolna. A bizonytalanok aránya 29 százalék - részletezte a kommüniké.
    
Hasonló a helyzet a biztos szavazó pártválasztók körében is - értékelt a Századvég hozzátéve, hogy továbbra is jelentős a szakadék a kormánypártok és a baloldal támogatottsága között: a Fidesz-KDNP ebben a közegben 54 százalékon áll.
    
Gyurcsány Ferenc a májusi európai parlamenti voksolás óta „magabiztosan uralja az ellenzéki térfelet", a DK-t a biztos szavazók 11 százaléka támogatja.
    
Az átrendeződő baloldal nyertesei közé tartozik még a Századvég szerint a Momentum, amely ebben a közegben 10 százalékon áll, az MSZP és a Jobbik viszont „továbbra sem tudott kimozdulni a holtpontról". Az előbbi 7, az utóbbi 8 százalékos támogatottsággal rendelkezik.
    
Továbbra is a bejutási küszöb alatt áll az LMP és a Mi Hazánk Mozgalom: a biztos szavazó pártválasztók 3-3 százaléka szavazna e pártokra. Más létező pártok ebben a szegmensben 4 százalékon állnak - közölték.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!