A tavalyi oroszországi plázatűzben megsérült gyerekek vendégeskedtek a parlamentben

Több mint 70 ember, köztük sok gyerek halt meg a nyugat-szibériai Kemerovo városában kitört plázatűzben 2017 márciusban.

A márciusi oroszországi tragikus plázatűz túlélőinek egy csoportja pihenhet ezekben a napokban Magyarországon. Három gyermeket és kísérőiket látja vendégül a kormány.

A nyugat-szibériai Kemerovóban még márciusban gyulladt ki egy bevásárlóközpont. A lángok átterjedtek a mozitermekre és a játszóházra is, ahol rengeteg gyermek volt. Mivel a tűzjelző nem működött, több vészkijárat pedig zárva volt, több mint hatvanan meghaltak, köztük negyven gyermek.

A magyar kormány Oroszországnak ekkor nemcsak részvétet nyilvánított, de azonnal felajánlotta segítségét is, meghívta a túlélő, lelkileg megsérült gyermekeket egy nyaralásra.

Soltész MiklósSoltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára, a Karitatív Tanács elnöke (balra) kalauzolja a tavalyi oroszországi plázatűzben megsérült, a magyar kormány felajánlásából Magyarországon nyaraló gyerekeket és kísérőiket az Országházban 2018. augusztus 29-én. (KDNP Fotó: Váli Miklós)

orosz gyerekek a parlamentben

A hétéves Iliának a parlamenti folyosóról nyíló dunai kilátás és a Velencei-tó tetszett a legjobban. „Jól éreztem magam, sokat kirándultunk, és jó volt a Velencei-tóban fürdeni”. (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Soltész Miklós

„Amikor találkoztam ezekkel a gyermekekkel és kísérőjükkel, azt tapasztaltam, hogy felszabadultak voltak. Mi, amikor ezt a kirándulást, ezt a nyaralást terveztük, pont arra gondoltunk, hogy azok a gyermekek, akik hihetetlenül nagy szenvedést éltek meg, fizikailag és lelkileg is, feloldódjanak ebből a fájdalomból és nehézségből, és egy kicsi gesztussal ehhez mi is hozzá tudjunk járulni” – hangsúlyozta Soltész Miklós. (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Soltész Miklós

A Miniszterelnökség államtitkára, Soltész Miklós arról is beszélt, korábban a kelet-ukrajnai harcokban megsérült vagy elesett katonák gyermekei is nyaralhattak már a Velencei-tónál. Magyarország négy éve fogad ukrán gyermekeket. Ez idő alatt összesen kétezer fiatal kapcsolódhatott ki Magyarországon. (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!