A terrortámadás áldozatává vált francia csendőrre emlékezett az IKSZ

Néma gyertyagyújtással tisztelgett a franciaországi terrortámadás áldozatává vált Arnaud Beltrame csendőr alezredesre emlékezve az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) kedden Franciaország budapesti nagykövetsége előtt.

IKSZ-gyertyagyújtás a hős francia csendőrértAz IKSZ kedden Franciaország budapesti nagykövetsége előtt emlékezett a hős francia csendőrre

Mint azt Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke hangsúlyozta, Arnaud Beltrame egy hős, aki a legértékesebbet, a saját életét ajánlotta fel egy ártatlan túsz szabadulásáért. Ily módon mélyen keresztény emberként kiállt közösen vallott értékeink mellett.

Az IKSZ szerint az elmúlt években a muszlim szélsőségesek által elkövetett terrorcselekmények támadást jelentenek Európa szabadsága ellen. Különösen veszélyes, hogy a nyugat-európai sajtó egyre inkább közönnyel kezeli ezeket a támadásokat, miközben a terror nem válhat a mindennapok részévé – tette hozzá.

IKSZ-gyertyagyújtás a hős francia csendőrértNacsa Lőrinc: A terrornak megálljt kell parancsolni!

A fiatal kereszténydemokrata politikus úgy vélekedett, hogy Európa nem félhet, vagyis Európa szabadságát meg kell védeni és a terrornak megálljt kell parancsolni. Ebben a helyzetben mind Európának, mind Magyarországnak olyan cselekvő politikusokra van szüksége, akik megálljt tudnak parancsolni a terrornak – mondta a KDNP ifjúsági partnerszervezetének vezetője.

IKSZ-gyertyagyújtás a hős francia csendőrértArnaud Beltrame életét áldozta a túsz szabadságáért

A március 23-án Carcassone-ban, illetve a közeli Trebes-ben elkövetett dzsihadista terrorcselekménynek a 45 éves csendőrön kívül további három ember esett áldozatául.

A megemlékezésen készült fotógalériánkat ide kattintva tekintheti meg!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!