Tíz éve alakult meg Orbán Viktor második kormánya

Ma tíz esztendeje, 2010. május 29-én választotta Orbán Viktort miniszterelnökké az Országgyűlés kétharmados többsége. Erre emlékezünk az MTI fotóarchívuma segítségével.

OrszággyűlésOrbán Viktort, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnökét, a 2010-es parlamenti választáson elsöprő győzelemt arató Fidesz-KDNP-pártszövetség jelöltjét az akkor még 386 fős Országgyűlés kétharmad fölötti többséggel választotta Magyarország miniszterelnökévé (Fotó: MTI-archív)

Orbán Viktor Semjén ZsolttalA kormányfő által miniszterelnök-helyettesnek jelölt Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke gratulál Orbán Viktornak, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnökének miniszterelnökké történő megválasztásához 2020. május 29-én (Fotó: MTI-archív)

Orbán ViktorOrbán Viktor a nemzeti és történelmi zászlók előtt leteszi a miniszterelnöki esküt, melyet az országgyűlési képviselők állva hallgatnak (Fotó: MTI-archív)

Orbán ViktorOrbán Viktor aláírja a miniszterelnöki esküokmányt. Mögötte Harrach Péter, Rubovszky György, Latorcai János, illetve Lanczendorfer Erzsébet kereszténydemokrata országgyűlési képviselők (Fotó: MTI-archív)

OrszággyűlésOrbán Viktor megválasztott miniszterelnök, mögötte kormánypárti képviselők. A 2010-es országgyűlési választáson az akkor még 386 tagú parlamentben a Fidesz-KDNP-pártszövetség kétharmados, alkotmányozó többséget szerzett (Fotó: MTI-archív)

Kossuth térA Fidesz és KDNP országgyűlési képviselői a Kossuth téren ünneplő tömeg előtt 2010. május 29-én (Fotó: MTI-archív)

Semjén ZsoltSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke beszél a Kossuth téren megjelent tömeg előtt 2010. május 29-én (Fotó: MTI-archív)

Kossuth térOrbán Viktor miniszterelnökké választását ünneplő tömeg a Kossuth téren 2010. május 29-én (Fotó: MTI-archív)

Orbán ViktorOrbán Viktor megválasztott miniszterelnök integet a Kossuth téren ünneplő tömegnek 2010. május 29-én. A Fidesz-KDNP a 2010-es, majd a 2014-es és 2018-as országgyűlési választáson is kétharmados (alkotmányozó) többséget szerzett a választók bizalmából, így a Fidesz elnöke tíz éve megszakítás nélkül kormányoz (Fotó: MTI-archív)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!