Történt-e szabályszegés Tordai Bence (Párbeszéd) házépítése ügyében?

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője azonnali kérdést intézett Fürjes Balázs államtitkárhoz az Országgyűlés hétfői ülésén.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakcióvezetője (képünkön) azt kérdezte: történt-e szabályszegés Tordai Bence (Párbeszéd) házának építése során. Mint fogalmazott, 

az ellenzéki képviselő leleményessége nemcsak a kormányt szidalmazó szóvirágok megválogatásában keresendő, hanem a sajtóhírek szerint az építésügyi szabályok nagyvonalú és kreatív értelmezésében is tetten érhető,

ennek pedig egy parasztház látta kárát.

Nacsa Lőrinc

Azt mondta: nem a képviselő zsebében kíván kotorászni, hiszen biztosan megdolgozott ezért a házért, hanem arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a baloldal állításaival ellentétben azért nem voltak olyan rosszak a magyarországi életkörülmények a Fidesz-KDNP kormányzása alatt, ha Tordai Bence is a budai villatulajdonosok boldog családjába léphetett.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára azt mondta: a kormány ebben az ügyben nem szereplő, a hatósági eljárásnak kell kideríteni, hogy mi az igazság. Szerinte ugyanakkor

ha igaz, amit a sajtó ír, akkor ez az első zöldpolitikusi ingatlanpanama Magyarországon, amelyben egy olyan politikus valósít meg környezet- és természetromboló luxusvillaépítést, aki maga is rendszeresen lép föl ilyen ügyekkel szemben.

Jelezte: bejelentésköteles, építési engedély nélküli építkezésről van szó, de a szabályokat a parlamenti képviselőknek is be kell tartania.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!