Új gondolkodás kell a békés együttéléshez

Lukács Tamás szerint meg kell változtatnunk a gondolkodásunkat, hogy jövőnk legyen Európában, az emberekre pedig nem lehet úgy tekinteni, mint problémákra. Az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának elnöke pénteken Salgótarjánban, a Magyarországi cigányság jelene és jövője európai szemmel című konferencián azt mondta, ilyen rendezvényeknek csak akkor van értelmük, ha a résztvevők megkísérlik az együttgondolkodást.

A kereszténydemokrata politikus hozzátette, hogy rengeteg konferenciát rendeznek Európa-szerte, de a végeken, azok, akikért a harang szól, nem hallanak ebből semmit. Lukács Tamás szerint az együttgondolkodás igényét azért kell felvetni, mert egymásra vagyunk utalva. Kitért arra, hogy míg a nyugati társadalmaknak az elhibázott bevándorláspolitika miatt kell szembenézniük kisebbségi problémákkal, addig Magyarországra ez nem igaz, hiszen mi évszázadok óta együtt élünk kisebbségekkel.
    
A bizottsági elnök az emberi méltóság fontosságát hangoztatva közölte: beszélhetünk arról, kiknek a lányai állnak az út szélén, vagy arról, hogy Amszterdam piroslámpás negyedében külön Nyíregyháza utca van. Meddig tűrjük akár ezt, akár az uzsorát, mert így nem nevelkedhet fel a következő generáció. Lukács Tamás kijelentette, hisz abban, hogy új gondolkodással a társadalmi béke megőrizhető, és azt kérte a cigány hallgatóságtól: ne dőljenek be a provokációnak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!