Újabb gyilkos merénylet az üldözött keresztények ellen

„Ez a hét sem telik el anélkül, hogy ne történjen keresztényellenes terrortámadás" – fogalmaz Facebook posztjában Azbej Tristan, a miniszterelnökség üldözött keresztényekkel foglalkozó államtitkárságának vezetője.

Azbej Tristan (KDNP), a miniszterelnökség üldözött keresztényekkel foglalkozó államtitkárságának vezetője

„Mély megrendüléssel értesültem az újabb aljas esetről: Burkina Faso-ban 20-30 fegyveres rohant le egy katolikus templomot a vasárnapi mise közben, és tüzet nyitva legalább 6 embert gyilkolt meg, köztük a misét celebráló papot” – írja.

„Az első szó az együttérzésé: lelki közelségemet szeretném kifejezni az áldozatok hozzátartozói felé, imáimról biztosítva őket” – fejti ki  Azbej Tristan.

„De itt nem állhatunk meg, ugyanis egyre gyakrabban követnek el keresztényellenes támadásokat különböző szélsőséges iszlamista szervezetek Burkina Fasóban: legutóbb, alig 2 hete, egy protestáns templomba hasonlóképpen motorkerékpáron érkezett fegyveresek 5 embert öltek meg az istentisztelet végén” – emeli ki a miniszterelnökség üldözött keresztényekkel foglalkozó államtitkárságának vezetője.

Azbej Tristan végezetül azt javasolja, hogy „vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy milyen módon tudunk segítséget nyújtani a burkina fasói üldözött keresztényeknek és a terrortámadásban meghalt áldozatok családjainak”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!