Újkígyóson tartott lakossági fórumot Semjén Zsolt és Süli János

Választási fórumot tartott a Fidesz-KDNP, Gazdakör Újkígyóson. Az érdeklődők kérdéseket tehettek fel Szebellédi Zoltán polgármesternek, Süli János miniszternek és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek is.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (KDNP) beszédet mond a KDNP újkígyósi lakossági fórumán (Újkígyós, 2019.09.05. KDNP fotó: Váli MIklós)

Közel százötven vendég fért a Cz. Kiss rendezvényházba csütörtök délután. A felszólalók között volt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő mellett a jelenlegi polgármester, Szebellédi Zoltán is, aki ismét indul a választáson. A fórumon bemutatta 8 önkormányzati-képviselőjelölt kollégáját. Elmondta: ő és képviselőjelölt társai az aláírásgyűjtéskor a kritikákat, a javaslatokat és az észrevételeket is szívesen fogadták.

 – A legtöbben annak adtak hangot, és az ajánlások magas száma is azt támasztja alá, hogy településünk az elmúlt öt évben sokat fejlődött, jó úton haladunk. A városvezetésben tapasztalt polgármesterre, képviselőkre van szükség – emelte ki Szebellédi Zoltán polgármester.

Süli JánosSüli János (KDNP), tárca nélküli miniszter beszédet mond a KDNP újkígyósi lakossági fórumán (Újkígyós, 2019.09.05. KDNP fotó: Váli MIklós)

A választási fórum meghívott vendégei között szerepelt Paks egykori önkormányzati képviselője, Békéscsaba szülötte, az egykori újkígyósi lakos, Süli János tárca nélküli miniszter is.

 – Többségben kell lenni, határozott többségben, mert akkor meg tudjuk oldani a feladatokat és az a településnek is jó. Ha nem nyűglődés van a testületi üléseken, hanem határozott előrehaladás, így van garanciája annak, hogy megoldódnak azok a dolgok, amiket a zászlóra tűztek – hangsúlyozta a miniszter.

Semjén ZsoltTelt ház a KDNP újkígyósi lakossági fórumán (Újkígyós, 2019.09.05. KDNP fotó: Váli MIklós)

A csütörtöki fórum legrangosabb vendége Semjén Zsolt volt. Beszédében kiemelte, hogy szükség van az Európai Unióra, de nem a „bocsánat, hogy itt vagyunk" habitussal mennek Brüsszelbe, hanem harcolnak, mint a berber oroszlán, hangsúlyozta. Elmondta, hogy a kormány küzd a migrációs támogatások ellen, hogy ne az európai adófizetők pénzéből finanszírozzák az integrációt. Másodsorban a magyar agráriumot emelte ki.

Semjén ZsoltCsoportkép a KDNP újkígyósi lakossági fórumán (Újkígyós, 2019.09.05. KDNP fotó: Váli MIklós)

– Most nagyon keményen kell harcolni, hogy ne vegyék el az agrártámogatást. Amiért nekünk érdemes az EU-ban lenni, az részben a magyar agrárium támogatása. Ezt folyamatosan megpróbálják lefaragni. Mi kelet-európaiak, főleg a lengyelekkel vállvetve harcolunk, és persze a szlovákokkal, hogy a mezőgazdasági támogatások megmaradjanak – mondta Semjén Zsolt.

A miniszterelnök-helyettes kérte a párt szimpatizánsait, hogy ne dőljenek hátra, hallva a közvélemény-kutatások pozitív jelzéseit. Ahogy fogalmazott: a választásoknak akkor van vége, amikor lezárták az urnákat.

Semjén ZsoltSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b) és Szebellédi Zoltán, polgármester, megyei KDNP elnök (Újkígyós, 2019.09.05. KDNP fotó: Váli MIklós)

Schríffert Béla

Schríffert Béla, a KDNP Békés megyei szervezője a KDNP újkígyósi lakossági fórumán (Újkígyós, 2019.09.05. KDNP fotó: Váli MIklós)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!