Vejkey Imre: Az ellenzékiek után majdnem kétszer annyi támogatás járna

Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője azt kérdezte Arató Gergelytől (DK) kedden a parlamentben, hogy jogszerűnek tartja-e hogy azért, mert az ellenzékiek közös listán indultak, ám önálló frakciókat alakítottak, majdnem kétszer akkora támogatást kapnak, mint a kormányoldaliak. A joggal való visszaélésnek nevezte ezt, ezért indokoltnak ítélte ennek megváltoztatását.

Bár a baloldal 800 ezer szavazót veszített a négy évvel korábbihoz képest, mégis 3 milliárd forinttal több támogatásban részesülnének - emlékeztetett. Ha nem módosítanának a szabályokon, a parlament működése 6 milliárd forinttal kerülne többe – mondta.  

A javaslat a nemzetgazdasági stabilitás fenntartását célozza – mondta. Azt is tartalmazza, hogy a közjogi méltóságokat téma szerint illetékes állandó parlamenti bizottság jelölje.

A házszabályi rendelkezésekről szólva közölte: bevezeti azeurópai parlament vagyonnyilatkozati rendszerét, amely megegyezik a német szabályokkal is. Felidézte, hogy a sokat bírált magyar vagyonnyilatkozati rendszeren érdemes változtatni. Szerinte, ha szóról szóra átveszik az EP-szabályokat, kivédhetik a támadásokat.

Hollik István a vezérszónoki felszólalást úgy folytatta: a kormánypártok számára fontos alapelv, hogy a demokrácia intézményrendszerét nem lehet függetleníteni a körülöttünk lévő gazdasági és biztonsági helyzettől.

A háborús infláció idején is ennek érvényesítését folytatják - mondta, és a javaslat lényegének nevezte a források átcsoportosítását. Felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenlegi szabályozás alapján majdnem kétszer annyiba kerül egy baloldali képviselő, mint egy jobboldali, de a változtatás után is többe kerülnek majd az ellenzékiek.

Közölte azt is: a működési költségeken minden párt veszít.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!