Vejkey Imre: Európában gúnnyal üldözik a kereszténységet

A keresztényüldözés jelen van Európában is, míg azonban Afrikában gyilkol a keresztényellenes szélsőség, a mi kontinensünkön a gúny nyilaival lőnek a szeretet vallásának hívőire. A földkerekségen több mint 340 millió keresztény ember szenved üldöztetést, kirekesztést a hite miatt – rögzíti az Open Doors szervezet. Vejkey Imrének, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti képviselőjének tett föl kérdéseket a Gondola.

– Képviselő úr, a világon minden öt, a vallása miatt üldözött ember közül négy keresztény. Naponta 13 keresztényt ölnek meg a vallása miatt egy kimutatás szerint. A brüsszeli bürokrácia, amely újabban a hongkongi demokrácia miatt aggódik, miért nem foglalkozik ezzel a szörnyű tragédiával?

– Brüsszel valóban nem foglalkozik a keresztényüldözés szörnyű tragédiájával, annak ellenére sem, hogy a strasbourgi székhelyű Európa Tanácsban – egy írásbeli állásfoglalásában – külön felhívtam a keresztényüldözésre az Európai döntéshozók figyelmét! Előadtam azt, hogy

világszerte több mint 60 országban körülbelül 200 millió ember szenved valamilyen formában üldözést keresztény hite miatt, évente pedig több mint 100 ezer keresztény veszíti életét vallási meggyőződése következtében, és a világon minden öt, hitéért üldözött személyből négy keresztény.

Felhívtam az európai döntéshozók figyelmét arra is, hogy Irakban megtizedelik a világ egyik legősibb keresztény közösségét, vagyis népirtás folyik a keresztényekkel szemben! Felhívtam továbbá arra is a figyelmet, hogy apokaliptikus viszonyok uralkodnak, egymás után pusztítják el a keresztény szent helyeket, és üldözik el onnan a lakóikat. A keresztények pedig ultimátumot kaptak, hogy vagy kifizetik a havi 450 dolláros fejadót – melyet ha akarnának, se tudnának megfizetni –, vagy áttérnek az iszlámra, vagy a halál vár rájuk! Brüsszel mindezen felhívásaim ellenére nem tett semmi érdemit! Magyarország azonban kiállt az üldözöttekért és most is kiáll, felszólítva a szélsőségeseket az erőszak azonnali leállítására, és a keresztények elleni támadások beszüntetésére!

Vejkey ImreVejkey Imre, a KDNP pártügyésze, frakcióvezető-helyettes

Így állt elő az a helyzet, hogy a brüsszeli bürokrácia, az üldözött keresztényekért nem aggódik, de a hongkongi demokráciáért már igen! Így állt elő az a helyzet is, hogy a nyugati mainstream médiumok a keresztényüldözésről és a vallásüldözésről szóló híreket nem sugározzák megfelelő súllyal, sőt jórészt elhallgatják! Azt az országot pedig, amelyik kiáll az üldözött keresztények mellett, továbbá saját keresztény értékei mellett, nos, azt az országot a nyugati mainstream-médiumok kifejezetten „fake news” hírekkel bombázzák! Ezért bombázzák Hazánkat, ezért bombáznak bennünket annyi igaztalan támadással az Európai Unióból!

Mi azonban felvesszük a harcot! Nem hagyjuk magukra a Közel-Keleten és Észak-Afrikában hitük megvállalásáért üldözött keresztényeket, és felvesszük a harcot a Nyugat-Európában eluralkodott krisztofóbiával szemben is!

A teljes interjú ide kattintva olvasható

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!