Vejkey Imre: hatékony és gyors reagálású kormányra van szükség

A Magyarország minisztériumainak felsorolásáról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról folytatott összevont vitát pénteken az Országgyűlés.

Vejkey Imre, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője felszólal a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló összevont vitában az Országgyűlés plenáris ülésén az Országházban 2018. május 11-én. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Vejkey Imre a Kereszténydemokrata Néppárt nevében felszólalva egy hatékony és gyors reagálású kormány igényét fogalmazta meg, utalva a világ biztonsági helyzetének és gazdasági életének gyors változásaira.

Üdvözölte a nemzetbiztonsági kérdések és az innováció kiemelt szerephez jutását, továbbá az állami vagyonnal és a fejlesztésekkel kapcsolatos kérdések szétválását.

A kormánypárti politikus azt is mondta: az április 8-i választás egyértelműen kijelölte a kormányzás céljait, amelyek nem változtak az elmúlt két ciklushoz képest. Ezek közé sorolta a keresztény kultúra megőrzését, az ország védelmét, a teljes foglalkoztatást és a családok támogatását. Fontosnak nevezte továbbá, hogy a mindennapok biztonsága is tovább erősödjön.

Vejkey Imre bírálta, hogy a keresztény értékeket nyugaton elfeledni tűnnek, miközben az unió alapítói is azt fogalmazták meg, hogy Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz. Úgy vélte, a kontinens a végzete felé rohan, meg kell kísérelni megállítani.

Tíz minisztériummal alakul meg az új kormány

A minisztériumok felsorolásáról szóló törvényjavaslatról szavaznak a képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén az Országházban 2018. május 11-én. Az előterjesztést 127 igen szavazattal, 35 nem ellenében fogadta el a parlament. Középen Semjén Zsolt ügyvezető miniszterelnök-helyettes. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Végül kormánypárti szavazatokkal elfogadta a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényt a parlament, ennek értelmében a negyedik Orbán-kormányban tíz tárca működik majd.

Az előterjesztést – házszabálytól eltéréssel – 127 igen szavazattal, 35 nem ellenében fogadták el a képviselők.

Az ülésen öt képviselő nem élhetett szavazati jogával: négyen összeférhetetlenség miatt, egy képviselő – Hadházy Ákos (LMP) – pedig még nem tette le esküjét.

A jogszabály alapján a leendő kabinet tíz tárcája: Agrárminisztérium, Belügyminisztérium, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Honvédelmi Minisztérium, Igazságügyi Minisztérium, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Miniszterelnökség és Pénzügyminisztérium.

Ezt követően Latorcai János lezárta az ülésnapot, a parlament várhatóan jövő pénteken folytatja munkáját.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!